20 Οκτωβρίου 2015

Βόμβες μικροβίων το πληκτρολόγιο, το τηλέφωνο και το κουμπί του ασανσέρ

Αν δουλεύετε σε γραφείο, τότε θα πρέπει να το σκεφτείτε δύο φορές πριν επιχειρήσετε να φάτε πάνω σε αυτό.
Οι επιφάνειες γύρω από υπολογιστές και τηλεφωνικές συσκευές αποδεικνύονται σε μερικά από τα πιο ανθυγιεινά μέρη στον χώρο εργασίας.
Συγκεκριμένα, έρευνα του πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ έδωσε στη δημοσιότητα κάποιες σοκαριστικές φωτογραφίες από μικρόβια και βακτηρίδια που βρέθηκαν σε επιφάνειες σε εργασιακό χώρο.
Οι πιο βρομερές αποδείχθηκαν πως είναι ο πάγκος της κοινόχρηστης κουζίνας στο γραφείο και τα πληκτρολόγια, ενώ στα καθαρότερα συγκαταλέγονται τα πόμολα, τα γραφεία και οι καρέκλες.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας Δρ. Ματ Κούπερ, ο οποίος μίλησε στην αυστραλιανή έκδοση της Daily Mail, είναι σημαντικό ο κόσμος να καταλάβει πως ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγουν την επαφή με τα μικρόβια είναι να πλένουν συχνά τα χέρια τους με σαπούνι και νερό και να μην καταφεύγουν στα λεγόμενα αντιμικροβιακά τζελ, που κυκλοφορούν στην αγορά.
Ο Δρ. Κούπερ ανέφερε πως η δημοσιοποίηση των εικόνων με τα ευρήματα της έρευνας σε χώρους εργασίας, έχει στόχο να κινητοποιήσει τον κόσμο και να τον κάνει να εντάξει στην καθημερινότητά του το συχνό πλύσιμο των χεριών κατά τη διάρκεια της ημέρας.
spirospero.gr