29 Οκτωβρίου 2015

Έρχονται μειώσεις στις συντάξεις - Κατρούγκαλος: εθνική σύνταξη ίση για όλους

Σε ισχύ τίθεται ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων. Αφορά όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης μέχρι τον 12ο του 2014 και αυτούς που θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης από 1ης Ιανουαρίου 2015. 

Ο τρόπος αυτό προβλέπει δυο τμήματα σύνταξης, με το πρώτο να αφορά τις αποδοχές μέχρι το 2010, που θα υπολογίζεται με τον παλιό τρόπο, και το δεύτερο που θα αφορά από το 2011 μέχρι το έτος συνταξιοδότησης και θα υπολογίζεται με το νέο τρόπο. Οι μειώσεις που προβλέπονται αρχικά υπολογίζονται στα 30 με 70 ευρώ μηνιαίως.

Στο μεταξύ, στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε την Πέμπτη ο υπουργό Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος προκείμενου να ενημερώσει για το ασφαλιστικό σύστημα. 

Ο υπουργος, σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε λόγο για «εθνική σύνταξη ίση για όλους» αποφεύγοντας ωστόσο να αναφερθεί σε νούμερα. Αναλυτική παρουσίαση του ασφαλιστικού αναμένεται να γίνει στο υπουργικό συμβούλιο ενδεχομένως και την επόμενη εβδομάδα 

Από την πλευρά τους, τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος επέμειναν στο ύψος των μειώσεων, αλλά και στις ειδικές κατηγόριες, όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι και τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, τα οποία όπως επισήμαναν πρέπει να προστατευθούν. 

Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/297481/se-ishu-o-neos-tropos-upologismou-ton-sudaxeon-katrougalos-ethniki-sudaxi-isi-gia-olous/#ixzz3pzRrOPJ8
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook