20 Ιουλίου 2017

Χειροπέδες σε 31χρονο για κλοπές στο Ηράκλειο

Posted: 20 Jul 2017 12:02 AM PDT
Κλοπές και διαρρήξεις με λεία αξίας 44.000 ευρώ είχε διαπράξει ένας 31χρονος που είχε γίνει «φόβος και τρόμος» στο Ηράκλειο καθώς και στους δήμους Φαιστού, Γόρτυνας και
Αρχανών – Αστερουσίων.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Το στοιχείο που «πρόδωσε» τον 31χρονο δράστη ήταν η … μέθοδός του, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της οποίας ταυτίστηκαν με 11 διαφορετικές περιπτώσεις κλοπών και άλλα τέσσερις απόπειρες.

Πιο συγκεκριμένα, οι εν λόγω υποθέσεις κλοπής εξιχνιάστηκαν σήμερα στο Ηράκλειο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου, του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού και του Αστυνομικού Τμήματος Αρχανών Αστερουσίων.

Από την ανάλυση του τρόπου δράσης του «ποντικού», προέκυψε ότι ο νεαρός άνδρας πιθανότατα μαζί με έναν συνεργό, είχαν εισβάλλει σε καταστήματα, επιχειρήσεις και χώρους εργασίες, τουλάχιστον 15 φορές και κατά το χρονικό διάστημα από 30.03.2017 έως και 08.06.2017. Οι δύο άνδρες φαίνεται πως έδειχναν ιδιαίτερη προτίμηση σε μετρητά, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές όπως φορητούς υπολογιστές, ενισχυτές, ηχεία, μικρόφωνα κτλ. αλλά δεν δίσταζαν να … απαλλοτριώσουν ακόμη και είδη καπνού, συνολικής χρηματικής αξίας που ξεπερνά τις 44.000 ευρώ.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των διαρρήξεων προκαλούσαν και φθορές στις επιχειρήσεις και τα γραφεία που «χτυπούσαν».

πηγή: cretapost