16 Ιουλίου 2017

Λαγανάς: Δύο Σέρβοι περιγράφουν πως χτύπησαν τον Χέντερσοn


Posted: 15 Jul 2017 10:15 PM PDT
Ζητούν συγγνώμη δύο προφυλακισμένοι Σέρβοι για τον μέχρι θανάτου ξυλοδαρμό του Bakari στον Λαγανά αλλά συγχρόνως υποστηρίζουν πως δεν ήθελαν να τον σκοτώσουν. Οι δράστες δηλώνουν
συντετριμμένοι. 
Οι δύο 18χρονοι Σέρβοι, που έχουν κριθεί προφυλακιστέοι μίλησαν στην εφημερίδα «Ειδήσεις» όπου είπαν πως «ήρθαμε στην Ελλάδα για διακοπές και όχι για να σκοτώσουμε», ενώ ζητούν συγνώμη «από την οικογένεια του θανόντος, από τον αμερικανικό λαό, και από την ελληνική πολιτεία. Είμαστε συντετριμμένοι». Και προσθέτουν: 
«Για μια δύο κλωτσιές, είμαστε κατηγορούμενοι για φόνο. Βρεθήκαμε τη λάθος στιγμή στο λάθος σημείο. Δεν είχαμε πρόθεση να αφαιρέσουμε τη ζωή του άτυχου νεαρού». 
«Εμπλακήκαμε σε μια συμπλοκή και καταλήξαμε στη φυλακή. Προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε το θύμα να διαφύγει. Όταν κλωτσήσαμε το θύμα, δεν σημαδέψαμε κάποιο συγκεκριμένο σημείο του σώματός του. Τα χτυπήματα ήταν τυχαία. Ο,τι συνέβη ήταν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε μια δίκαιη δίκη. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαστε δολοφόνοι», λένε. 
Στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσαν οι δύο κατηγορούμενοι αναφέρεται η δική τους εκδοχή για τη δολοφονία.
«Τις πρωινές ώρες στις 7/7/2017 διασκέδαζα με φίλους μου στον Λαγανά Ζακύνθου στο μπαρ με την ονομασία (...). Περί ώρα 03.15 π.μ βλέπω ξαφνικά προς την έξοδο του παραπάνω καταστήματος έναν θαμώνα ο οποίος είχε σκισμένο μέτωπο από το οποίο έτρεχε μεγάλη ποσότητα αίματος. Επίσης διέκρινα και θραύσματα από μπουκάλι μπίρας. Φοβήθηκα μην τυχόν συνέβη κάτι κακό σε κάποιον φίλο ή συνταξιδιώτη μου από το γκρούπ που ήρθαμε στην Ελλάδα και πήγα στην έξοδο του μπαρ και μετά στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά. Τότε είδα έναν άνδρα να τρέχει και πίσω του να τρέχει πλήθος ατόμων. Άκουσα φωνές να λένε: “αυτός είναι, σταματήστε τον. Θεώρησα ότι πρόκειται για τον δράστη που είχε τραυματίσει στο μέτωπο τον ανωτέρω θαμώνα του μπαρ. Με αποκλειστικό και μόνο σκοπό να μη διαφύγει και προκειμένου να τον σταματήσω, όταν τον πλησίασα, του κατέφερα δύο κλωτσιές στην περιοχή της μέσης και της πλάτης».