23 Ιουλίου 2017

Πλώρη για Αλεξάνδρεια βάζει το πολεμικό πλοίο γενικής υποστήριξης "Προμηθεύς"

Πλώρη, Αλεξάνδρεια, Προμηθεύς,plori, alexandreia, promithefs

Στην Αλεξάνδρεια φθάνει το πρωί της 23ης Ιουλίου το Πολεμικό Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ», με 140 μαθητές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και μαθητές από άλλες χώρες. Η επίσκεψη στην Αίγυπτο, του πλοίου αυτού που θεωρείται από τα μεγαλύτερα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, αποτελεί μέρος του ετήσιου Εκπαιδευτικού ταξιδιού της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.
Στο εν λόγω εκπαιδευτικό πλοίο, θα επιβαίνουν
περίπου 140 μαθητές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων καθώς επίσης και μαθητές της αντίστοιχης σχολής ξένων χωρών, όπως οι ΗΠΑ, η Ισπανία, η Ιταλία, το Μαυροβούνιο και η Αίγυπτος. Την επομένη, 24 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη από τον κυβερνήτη και άλλα στελέχη του ελληνικού πολεμικού πλοίου στον Διοικητή της Ναυτικής Βάσης Αλεξάνδρειας. Στις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος θα υποδεχτεί την αντιπροσωπεία από το πλοίο.
Τέλος, το βράδυ της 24ης Ιουλίου, θα παρατεθεί δεξίωση επί του πλοίου, παρουσία των αρχών αλλά και μελών της παροικίας. Το πρωί της 25ης Ιουλίου, το πολεμικό πλοίο «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» θα αποπλεύσει για την Μάλτα.
Στον τομέα των Π.Γ.Υ. (Πλοίων Γενικής Υποστηρίξεως), το «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» διαθέτει από τα μεγαλύτερα εκτοπίσματα (13.400 τόννοι) που υπήρξαν ποτέ στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και μπορεί να υποστηρίξει πλήρως την αποστολή μιας ναυτικής μοίρας σε μεγάλες αποστάσεις.
inews,gr