ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ -ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ-ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- http://alexandria323232.blogspot.com/ email: gdsdgreece@gmail.com ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ Η ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Οι αναδημοσιεύσεις, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Ειναι ομως αναφαιρετο δικαιωμα οιουδηποτε να μας ζητησει γραπτως την αποσυρση αναρτησης αιτιολογωντας εμπεριστατωμενα το αιτημα αποσυρσης
22 Απριλίου 2010
Τεκίλα κατά... διαβήτη και οστεοπόρωσης
Η μπλε Αγαύη είναι το κακτοειδές φυτό, που φύεται μόνο στις ερήμους του Μεξικού, από όπου δημιουργείται η γνωστή Μεξικάνικη τεκίλα. Περιέχει μια ουσία που σύμφωνα με Μεξικανούς ερευνητές μπορεί να αποτρέψει τον διαβήτη ή την οστεοπόρωση.
Το σιρόπι της Αγαύης εξάγεται από τα φύλλα του φυτού, κατόπιν ειδικής επεξεργασίας η οποία δεν ξεπερνάει σε κανένα στάδιο μεταποίησης τους 45 βαθμούς Κελσίου, ώστε να είναι ευεργετικό, με όλα τα θρεπτικά του στοιχεία ανέπαφα. Το σιρόπι της μπλε Αγαύης θεωρείται πιο γλυκό κατά 1,5 φορά από το μέλι και την κοινή επεξεργασμένη ζάχαρη. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται ως υγιεινό υποκατάστατο γλυκαντικού, όπου οι συνταγές το απαιτούν.
Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε δίαιτες διαβητικών ασθενών. Περιέχει ινσουλίνη, η οποία βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου, αλλά και στη διατήρηση ή επαναφορά της υγιούς εντερικής χλωρίδας.
Επίσης, η ινσουλίνη βοηθά στην καλύτερη αφομοίωση του ασβεστίου από τον οργανισμό, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην περισταλτική κίνηση του παχέως εντέρου.
Μειώνει την επιθυμία για υψηλού γλυκαιμικού δείκτη τροφές (ζάχαρη, γλυκά, παγωτά, κόλα, αναψυκτικά, μέλι), γιατί προσφέρει ένα αίσθημα ικανοποίησης και κορεσμού για περισσότερη ώρα, χωρίς ανεπιθύμητες μεταβολές του ζακχάρου του αίματος.
Οι έρευνες πρόκειται θα συνεχιστούν, στα εργαστήρια της πολυτεχνικής σχολής της πρωτεύουσας, σε ζώα πριν επιτραπεί η χορήγηση της ουσίας αυτής στον άνθρωπο. "Δυστυχώς, δεν βρίσκουμε τις ευεργετικές ιδιότητες της Αγαύης στην τεκίλα, διότι λόγω της ζύμωσης και του αλκοόλ, χάνονται", δήλωσε η δρ. Λόπεζ που διευθύνει την έρευνα αυτή.