26 Οκτωβρίου 2016

Η ρεσβερατρόλη συμβάλλει στη βελτίωση της ορμονικής ανισορροπίας των γυναικών

Ουσία που βρίσκεται στη φλούδα των σταφυλιών και στο κόκκινο κρασί μπορεί ενδεχομένως να συμβάλλει στη διόρθωση της ορμονικής ανισορροπίας σε γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.
Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, ερευνητές κατέληξαν ότι η ρεσβερατρόλη μπορεί να αποκαταστήσει τα επίπεδα οιστρογόνων.
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα ευρήματα βοηθούν να βελτιωθούν οι αγωγές για το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών που είναι κύρια αιτία υπογονιμμότητας στις γυναίκες.
Ο ερευνητής Antoni Duleba δήλωσε ότι η έρευνα είναι η πρώτη κλινική δοκιμή που ανακαλύπτει ότι η ρεσβερατρόλη μειώνει σημαντικά τα επίπεδα τεστοστερόνης και της ορμόνης DHEAS, σε ασθενείς με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών Αυτό το διατροφικό συμπλήρωμα μπορεί να βοηθήσει να μετριαστεί η ορμονική ανισορροπία, που είναι από τα κύρια στοιχεία του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών.
Για να ερευνήσουν την επίδραση της ρεσβερατρόλης στην ορμονική ανισορροπία, ερευνητές ανέλυσαν δείγματα αίματος 30 γυναικών. Τα επίπεδα τεστοστερόνης μειώθηκαν κατά 23,1% στην ομάδα που έλαβε την ουσία και κατά 2,9% στην ομάδα που έλαβε placebo.
Εκτός από το ότι αντιμετωπίζει ορμονικές ανισορροπίες, επιστήμονες σημειώνουν ότι η ρεσβερατρόλη μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του διαβήτη εμποδίζοντας την αντίσταση στην ινσουλίνη.
Ο Duleba πρόσθεσε ότι το εύρημα υποδεικνύει ότι η ρεσβερατρόλη μπορεί να βελτιώσει την ικανότητα του οργανισμού να χρησιμοποιεί ινσουλίνη και πιθανόν να μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.
Πηγές: Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.