18 Οκτωβρίου 2016

άρθρο του Ζιμπάμπουε Σεραφείμ Κυκκώτη, {στον εμφύλιο χάνει και ο νικητής

ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΧΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ
Του Ζιμπάμπουε Σεραφείμ Κυκκώτη

Τη διαφωνία της Κύπρου επί της ερμηνείας της Κομισιόν, για το αν και κατά πόσο η Τουρκία έχει εκπληρώσει 65 από τα 72 κριτήρια για την απελευθέρωση των θεωρήσεων για την είσοδο Τούρκων πολιτών στην ΕΕ, εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών  Ιωάννης Κασουλίδης σε παρέμβασή του στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ το οποίο πραγματοποιήθηκε  στο Λουξεμβούργο (Τρίτη, 18/10)
Η τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου είναι πολύ σημαντική γιατί προστατεύει και τον Λαό της Τουρκίας από τον ήδη ορατό εμφύλιο πόλεμο που ξέσπασε στην Τουρκία μεταξύ των οπαδών του Προέδρου της χώρας κ. Ερτογάν και του γνωστού Θρησκευτικού Ηγέτη της Τουρκίας κ. Γκιουλέν. Στον εμφύλιο πόλεμο χάνει ακόμη και ο νικητής.
Το χειρότερο για την Τουρκία είναι το καλύτερο για τους Κούρδους και την Κύπρο. Με το διαμελισμό της Τουρκίας και τη δημιουργία του νέου Κουρδικού Κράτους με σαράντα εκατομμύρια  Κουρδικό πληθυσμό (είκοσι στην Τουρκία, δεκαπέντε στο Ιράκ και πέντε στη Συρία). Κι η ποθούμενη δίκαιη  απελευθέρωση των σκλαβωμένων εδαφών της Κύπρου με την πλήρη ένταξη τους στην ΕΕ με την ήδη αναγνωρισμένη Διεθνώς Σημαία της Δημοκρατίας της Κύπρου.
Στην εποχή των Μακαριακών και των Γριβικών δεν μετρούσε και τόσο η Δημοκρατία και οι εθνικές εκλογές. Τελικά ο εμφύλιος σπαραγμός εκδηλώθηκε στη τελική του μορφή με το προδοτικό πραξικόπημα με τη συμμετοχή της χούντας των Αθηνών που επέφερε την βάρβαρη τουρκική εισβολή και την πτώχευση της Ελλάδος.
Τουλάχιστον σήμερα με την εθνική ενότητα και τον κοινό αγώνα ας προσπαθήσουμε να σώσουμε ότι μπορεί να περισωθεί. Να σώσουμε το μέλλον της Κύπρου από την απειλή της τουρκοποίησης και να φτιάξουμε την εθνική μας οικονομία για να  μπορούμε να αποφύγουμε τον κίνδυνο να μας καταβροχθίσουν εκείνοι που καραδοκούν σε βάρος της εθνικής μας επιβίωσης.
Η εθνική ενότητα του Λαού μας ξεκινά με την ενότητα της Πολιτικής και Θρησκευτικής μας Ηγεσίας, και φυσικά και από την ηθική ευθύνη των ΜΜΕς να καλλιεργήσουν αυτή την πορεία που αποτελεί πλέον και μονόδρομο για να ανταπεξέλθομε αποτελεσματικά από την αδιαλλαξία της Τουρκίας για την αντιμετώπιση των εθνικών μας προβλημάτων στην Κύπρο και στο Αιγαίο.