31 Οκτωβρίου 2016

Πρώτη, αλλά με μικρότερη διαφορά, η Κλίντον

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN, η οποία απεικονίζει το μέσο όρο των αποτελεσμάτων των πρόσφατων παναμερικανικών δημοσκοπήσεων, η Κλίντον διατηρεί προβάδισμα 47% έναντι 42% του Ντόναλντ Τραμπ Ουάσινγκτον
Πρώτη, έστω και με μικρότερη διαφορά, έρχεται η Χίλαρι Κλίντον. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN, η οποία απεικονίζει το μέσο όρο των αποτελεσμάτων των πρόσφατων παναμερικανικών δημοσκοπήσεων, η Κλίντον διατηρεί προβάδισμα 47% έναντι 42% του Ντόναλντ Τραμπ. Άλλη δημοσκόπηση ωστόσο (ABC News/Washington Post) θέλει τους δύο υποψηφίους να απέχουν μόλις μία μονάδα, αν και 6 στους 10 ψηφοφόρους δεν φαίνονται να επηρεάζονται από τα «νέα emails» της Κλίντον που ερευνά το FBI.

Σύμφωνα με το CNN, η διαφορά των πέντε μονάδων είναι η ίδια με τα ποσοστά που είχαν οι δύο προεδρικοί υποψήφιοι το Σάββατο.

Ωστόσο, δημοσκόπηση (ABC News / Washington Post) που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή δείχνει ότι η Κλίντον έχει προβάδισμα με ποσοστό 46% έναντι ποσοστού 45% του Τραμπ. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, αριθμός μεγαλύτερος από τους 6 στους 10 ψηφοφόρους, δηλώνουν ότι οι τελευταίες αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση διαχείρισης των ηλεκτρονικών μηνυμάτων από τη Χίλαρι Κλίντον δεν θα τους επηρεάσει στη διαμόρφωση της τελικής επιλογής τους για τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Από την άλλη μεριά, 3 στους 10 ψηφοφόρους δήλωσαν ότι τους επηρεάζει αρνητικά αναφορικά όσον αφορά την εκλογική υποστήριξή τους στην υποψήφια των Δημοκρατικών.

Σε κάθε περίπτωση, οι απόψεις των πολιτικών αναλυτών συγκλίνουν ότι το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί από τις εξελίξεις που θα δρομολογηθούν κατά την εβδομάδα στις λεγόμενες πολιτείες-κλειδιά, όπως η Βόρεια Καρολίνα και η Φλόριντα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ