ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ -ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ-ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- http://alexandria323232.blogspot.com/ email: gdsdgreece@gmail.com ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ Η ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Οι αναδημοσιεύσεις, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Ειναι ομως αναφαιρετο δικαιωμα οιουδηποτε να μας ζητησει γραπτως την αποσυρση αναρτησης αιτιολογωντας εμπεριστατωμενα το αιτημα αποσυρσης
10 Δεκεμβρίου 2009
BERLUSCONI- " ΕΙΜΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡ......ΕΙΠΕ ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΣΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ
Με πρωτοφανείς τόνους επιτέθηκε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατά του δικαστικού σώματος της Ιταλίας κατά την παρέμβασή του στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βόννη. «Κόντρα στο κόμμα των δικαστών θα αλλάξουμε το Σύνταγμα» λέει, επιτίθεται στην Αριστερά και διατρανώνει ότι είναι «σούπερ δυνατός και με α....». Σάλος στη Ρώμη...
«Επιτρέψτε μου να μιλήσω λίγο για τη χώρα μου» είπε ο Μπερλουσκόνι από το βήμα του συνεδρίου του ΕΛΚ και προχώρησε σε μία άνευ προηγουμένου επίθεση κατά των δικαστών, μιλώντας ενώπιον αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων για το... δράμα που ζει κατατρεγμένος από τους δικαστές, πολιτικά όργανα της αριστεράς.
Οι δικαστές έχουν αντικαταστήσει το Κοινοβούλιο, δήλωσε. «Η κυριαρχία δεν ανήκει πια στο Κοινοβούλιο. Διότι το Κοινοβούλιο εγκρίνει τους νόμους, αλλά αν δεν αρέσουν στο κόμμα των δικαστών, αυτό αποτείνεται στο Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο με τη σειρά του τους καταργεί» υποστήριξε ανακοινώνοντας ξεκάθαρα την πρόθεσή του να.. βάλει χέρι στο Σύνταγμα.
«Προσπαθούμε να αλλάξουμε την κατάσταση με μία τροποποίηση του Συντάγματος» είπε πυροδοτώντας σάλο στην Ιταλία με το κύμα αντιδράσεων να έρχεται όχι μόνο από την αντιπολίτευση, αλλά και από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, αλλά και τον πρόεδρο της Βουλής και κυβερνητικό εταίρο του Μπερλουσκόνι, Τζιανφράνκο Φίνι.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός κατέστησε φυσικά σαφές ότι αναφέρεται στις προσωπικές του υποθέσεις: «Το Συνταγματικό Δικαστήριο από όργανο γενικότερης εγγύησης μετετράπη σε πολιτικό όργανο. Καταργώντας το νόμο Αλφάνο [που του παρείχε ασυλία] ουσιαστικά, θέλησε να πει στους δημόσιους κατήγορους 'ξαναρχίστε να κατατρέχετε τον πρωθυπουργό'».
Ο Μπερλουσκόνι... υπενθύμισε επίσης στους συμμετέχοντες στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ότι «ξεκίνησαν 103 δίκες σε βάρος του, 913 δικαστικοί ασχολήθηκαν με το πρόσωπό του και έχουν ήδη ολοκληρωθεί 2.520 ακροαματικές διαδικασίες».
Σύμφωνα, τέλος με όσα αναφέρει η εφημερίδα Corriere della Sera, ο Καβαλιέρε αναφέρθηκε και με πιο εντυπωσιακές εκφράσεις στο έργο του, υπογραμμίζοντας: «Όσοι με υποστηρίζουν, τώρα είναι ακόμη πιο πεπεισμένοι για την επιλογή τους. Όλοι λένε: Πού βρίσκεις άλλον δυνατό και σκληρό με τα α.... του Σίλβιο Μπερλουσκόνι;»
Η αντίδραση του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας στην επίθεση κατά των δικαστών ήταν οξύτατη. «Πρόκειται για μία βίαιη επίθεση κατά των θεσμών που προβλέπονται από το Σύνταγμα ως εγγύηση για τη Δημοκρατία» δήλωσε. Ο Ναπολιτάνο εξέφρασε επίσης τη «βαθιά του θλίψη και ανησυχία» θεωρώντας ότι «για να λυθούν προβλήματα θεσμικού χαρακτήρα, η Ιταλία χρειάζεται ειλικρινές πνεύμα συνεργασίας».
Ο Τζιανφάνκο Φίνι, κυβερνητικός εταίρος που απομακρυνθεί σταδιακά από την ακροδεξιά προσβλέποντας στη διαδοχή του Μπερλουσκόνι στην κεφαλή της κεντροδεξιάς, κάλεσε τον Καβαλιέρε να αποσαφηνίσει τα λεγόμενά του περί αλλαγής του Συντάγματος, τόνισε ότι προκαλεί σύγχυση στην Ιταλία και υπεραμύνθηκε του ρόλου του Συνταγματικού Δικαστήριου.
Phgh Dol