17 Δεκεμβρίου 2009

ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΛΛΕΙΠΕ ΤΩΡΑ !!! Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

Μήπως ήρθε η ώρα να αγοράσουμε ελληνικές τράπεζες;» Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου στο σημερινό φύλλο της τουρκικής εφημερίδας «Ραντικάλ» που υπογράφει ο αρθρογράφος της εφημερίδας Μαφχί Εγιλμέζ.


Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι «η Τουρκία επηρεάστηκε από την οικονομική κρίση, αλλά εμφανίζεται μεταξύ των χωρών που θα νοικοκυρευτούν γρήγορα» και τονίζει ότι «η Ελλάδα επηρεάστηκε πολύ από την κρίση».
Στηριζόμενος σε στοιχεία του περιοδικού «Economist», ο Εγιλμέζ γράφει ότι «η Ελλάδα είναι σε καλύτερη θέση από την Τουρκία στον πληθωρισμό και την ανεργία και σε χειρότερη, στο έλλειμμα του προϋπολογισμού, το βάρος των χρεών και το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών».

Σημειώνει ότι «σε περίοδο κρίσης, ο βαθμός φερεγγυότητας της Τουρκίας ανήλθε, από το ΒΒ- στο ΒΒ+, ενώ αυτός της Ελλάδας μειώθηκε από το Α- στο ΒΒΒ+» και καταλήγει: «Είναι ωφέλιμο, οι επιχειρηματίες μας να παρακολουθούν από κοντά την κατάσταση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ακόμη και στην Ουγγαρία, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Θα πρέπει να έχουμε μάθει τις ευκαιρίες που δημιουργεί η κρίση όταν αυτοί αγόραζαν τις τράπεζές μας ή γίνονταν συνέταιροι.

Ίσως να έχει έλθει η ώρα η κίνηση κεφαλαίου να γίνει και λίγο από μας προς αυτούς».
Ο Μαφχί Εγιλμέζ εκτός από αρθρογράφος της «Ραντικάλ» είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της τουρκικής Τράπεζας Garanti Bankasi που ανήκει στον τουρκικό όμιλο «Dogus» και τον αμερικανικό όμιλο General Electric Consumer Finance, ενώ διδάσκει το μάθημα της οικονομικής πολιτικής στο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Μπιλγκί στην Κωνσταντινούπολη.
Το 1997 χρημάτισε διοικητής του τουρκικού Γενικού Λογιστηρίου του κράτους.

ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
σ.σ  Διερωτωμεθα ¨{  που ηταν αυτος ο περιβοητος οικος STANDARD &POORS , πριν τις εκλογες στην ελλαδα η εν πασει περιπτωσει πριν ενα χρονο??}

Τι θελει να μας πει αυτος ο οικος οταν ηταν ολα ¨ροδινᨨ μεχρι πριν τις εκλογες? και γιατι εκανε
"γαργαρα" το 12.7% του ΑΕΠ που αφησε η Ν.Δ  στο ΠΑΣΟΚ για το οποιο η Ν.Δ ελεγε οτι ειναι 6.%?

 Δεν το ειχε εντοπισει τοσα χρονια?? τοτε τι "σοι"  οικος αξιολογησης ειναι αυτος ??? που υποβαθμιζει τον δεικτη φερεγγυοτητος της Ελλαδας του τρισκαταρατου ευρω  σε ΒΒΒ με outlook (δηλαδη επικειται περεταιρω υποβαθμιση) και αναβαθμιζει την τουρκια της τουρκικης λιρας  σε ΒΒ+

Η μηπως ειναι και αυτο ενα " παιχνιδι"" μια χειρα βοηθειας  τωρα τον μηνα Δεκεμβριο που θα αρχισουν συνομιλιες  για την ενταξη της τουρκιας στην Ε.Ε προβαλλοντας την Τουρκια σαν πιο φερεγγυα απο την Ελλαδα, η
 εν οψει της αναληψης της προεδριας της Ε.Ε απο την Ισπανια την 1 Ιανουαριου 2010 χωρα η οποια αντιτιθεται στην ενταξη της τουρκιας στην ΕΕ και διακειται φιλικα στην ελλαδα?
Με ποια κριτηρια αναβαθμισαν την Τουρκια που ως γνωστο στερειται συναλλαγματος και η μαυρη αγορα συναλλαγματος "παει συννεφο" ενω ο πληθωρισμος της ειναι διψηφιος?

Τι  βρωμικα παιχνιδια ειναι αυτα?
Τι εχουν "μαγειρεψει" ??
μηπως την τουρκικη "εισβολη τραπεζων" σε ελληνικες -πορτογαλικες η Ισπανικες τραπεζες ?

ΛΥΣΕΙΣ
Αμεση υποτιμηση του ευρω εναντι του Δολλαριου   ( 1 ευρω ενα δολλαριο) (οπως εκανε η Αγγλια)ωστε να κινηθει αμεσα  η αγορα και να αυξηθουν οι εξαγωγες, να αυξηθει ο τουρισμος, και κερδη απο την ναυτιλια, εφ'σοσον η Ελλαδα θα γινει  η πιο φθηνη χωρα της ευρωπης (Για οσους πληρωνουν με δολλαρια) οπως εγινε προσφατα στη Αγγλια
 η
Επαναφορα της δραχμης και εξοδος απο την ΟΝΕ
================================================================

Οι κωδικοι φερεγγυοτητος του Αμερικανικου οικου standard and poor's

AAA : the best quality borrowers, reliable and stable (many of them governments)


AA : quality borrowers, a bit higher risk than AAA

A : economic situation can affect finance

BBB : medium class borrowers, which are satisfactory at the moment

Non-Investment Grade (also known as junk bonds)



BB : more prone to changes in the economy

B : financial situation varies noticeably

CCC : currently vulnerable and dependent on favorable economic conditions to meet its commitments

CC : highly vulnerable, very speculative bonds

C : highly vulnerable, perhaps in bankruptcy or in arrears but still continuing to pay out on obligations

CI : past due on interest

R : under regulatory supervision due to its financial situation

SD : has selectively defaulted on some obligations

D : has defaulted on obligations and S&P believes that it will generally default on most or all obligations

NR : not rated