18 Απριλίου 2016

Μπίζνες με την «Bikini Airlines»

Η πρώτη δισεκατομμυριούχος του Βιετνάμ φιλοδοξεί να γίνει σύντομα η Νγκουγέν Θι Φουόνγκ Θάο, βγάζοντας προς πώληση το 30% των μετοχών της αεροπορικής εταιρίας της.
Ποια είναι η συνταγή επιτυχίας της 45χρονης, η οποία στα 21 της είχε γίνει η πρώτη γυναίκα εκατομμυριούχος στο Βιετνάμ; Η κατάκτηση των αιθέρων, χάρη στα μπικίνι!
Οι αεροσυνοδοί της εταιρίας χαμηλού κόστους VietJet δεν φορούν την κλασική στολή αλλά αποκαλυπτικά μπικίνι. Κάποιας φορές η εμφάνισή τους γίνεται ακόμη πιο σέξι, καθώς τα μπικίνι συνδυάζονται με ζαρτιέρες, ενώ όταν οι περιστάσεις απαιτούν πιο παιχνιδιάρικη διάθεση, οι αεροσυνοδοί τα συνδυάζουν με χαβανέζικες φούστες.
Ωστόσο οι παραδοσιακές στολές δεν απαγορεύονται, με τη Θάο να δηλώνει ότι οι αεροσυνοδοί της μπορούν να επιλέξουν τι θα φορέσουν. Μάλιστα για να προωθήσει την εταιρία της συχνά πυκνά κυκλοφορεί ημερολόγια, στα οποία ποζάρουν τα κορίτσια της. «Δεν με ενοχλεί που ο κόσμος θα συνδέσει την αεροπορική εταιρία με τα μπικίνι, διότι αν αυτοί είναι χαρούμενοι, τότε είμαστε και εμείς» δηλώνει χαρακτηριστικά.
Η πορεία της VietJet φαίνεται να τη δικαιώνει, καθώς μέσα σε λίγα χρόνια κατέγραψε εντυπωσιακή άνοδο, κατακτώντας το 30% της αγοράς στο Βιετνάμ, με πτήσεις σε 47 προορισμούς εσωτερικού και εξωτερικού. Είναι η μοναδική ιδιωτική αεροπορική εταιρία της χώρας και μέσα στο 2016, σύμφωνα με ειδικούς, αναμένεται να ξεπεράσει σε μέγεθος ακόμη και την κρατική εταιρία Vietnam Airlines.
Η δαιμόνια επιχειρηματίας, που κατέχει το 90% των μετοχών της VietJet, σχεδιάζει να πωλήσει το επόμενο δίμηνο το 30%, κίνηση που αναμένεται να κάνει τον προσωπικό λογαριασμό της να σπάσει το φράγμα του 1.000.000.000 δολαρίων.

ΕΣΠΡΕΣΣΟ.ΓΡ