9 Μαρτίου 2012

Καρατζαφέρης: Να επιτραπεί η χρήση όπλου από την αστυνομία

Καρατζαφέρης: Να επιτραπεί η χρήση όπλου από την αστυνομία

Αλλαγή της νομοθεσίας για τη χρήση όπλων τόσο από αστυνομικούς όσο και από πολίτες ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης στη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, για θέματα ασφάλειας. Απαντώντας, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι χρειάζεται ψυχραιμία και δεσμεύτηκε για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Επικαλούμενος στοιχεία για την αύξηση των ληστειών, ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε να αλλάξει η νομοθεσία για την οπλοχρησία. «Πρέπει να ληφθούν μέτρα, να αλλάξει η νομοθεσία. Όταν ληστής μπαίνει στο σπίτι σου ή μπαίνει στην επιχείρησή σου μπορείς και τον πυροβολείς. Ξεκάθαρα. Εκείνη τη στιγμή που μπαίνει μέσα ο ληστής δεν θα κάνεις διάκριση όπλων» είπε, σημειώνοντας «δεν μπορούμε να είμαστε και πεινασμένοι και τρομαγμένοι».

Ζήτησε επίσης αλλαγή της νομοθεσίας ώστε να επιτρέπεται η χρήση όπλων από αστυνομικούς πριν δεχθούν πρώτοι επίθεση. «Ή θα αποφασίσουμε να λάβουμε μέτρα προστασίας της κοινωνίας ή όλες αυτές οι ψευτοπροοδευτικές υστερίες θα στερούν ζωές από τον ελληνικό λαό» δήλωσε.

Για το θέμα της μετανάστευσης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε ενημέρωση για το θέμα της κατασκευής του φράχτη στον Έβρο, απεμπλοκή της Ελλάδας από το «Δουβλίνο 2» (σ.σ. της συμφωνίας για τις απελάσεις παράνομων μεταναστών), ενώ πρότεινε οι παράνομοι μετανάστες να μεταφερθούν σε στρατόπεδα, σημειώνοντας: «Όταν θα έρθουμε στα πράγματα θα διώξουμε όλους τους λαθρομετανάστες».

«Ο στρατός εγκαταλείπει στρατόπεδα. Βάλτε τους μέσα. Και θα τρώει όποιος παράγει για την Ελλάδα. Ένα πιάτο φαγητό για την Ελλάδα. Να ξέρει αυτός που έρχεται από το Αφγανιστάν ότι αν έρθει εδώ θα μπει σε στρατόπεδο, δεν θα κυκλοφορεί ελεύθερος να εγκληματεί. Και θα τρώει εάν παράγει» είπε χαρακτηριστικά ο Γ.Καρατζαφέρης.

Προσέθεσε δε ότι από τους παράνομους μετανάστες βγαίνουν ετησίως από τη χώρα 12 δισ. ευρώ. «Ό,τι και να κάνει ο Έλληνας, όποια θυσία και να κάνει, το έλλειμμα δημιουργείται από τα 12 δισ. που βγάζουν στη χώρα τους» υποστήριξε.