17 Σεπτεμβρίου 2015

Οι Ούγγροι ανοίγουν τα σύνορα με 300 ευρώ το κεφάλι!

MONEY TALKS- BULLSHIT WORKS!!!!!!

Οι Ούγγροι συνοριοφύλακες και στρατιώτες που κατόπιν εντολών από την κυβέρνηση ασκούν βία πάνω στους πρόσφυγες και τα μικρά παιδιά, συναλλάσσονται κάτω από το... φράχτη με όσους έχουν λεφτά.
Συγκεκριμένα χιλιάδες πρόσφυγες πέρασαν τις προηγούμενες μέρες από την Σερβία στην Ουγγαρία και στη συνέχεια στην Αυστρία. Σύμφωνα με μαρτυρίες προσφύγων, τα σύνορα Ουγγαρίας-Σερβίας παραμένουν ανοιχτά… για όποιον έχει χρήματα.
Οι επίσημες πληροφορίες λένε ότι οι ουγγρικές αρχές έκλεισαν τα σύνορα με την Σερβία. Οι πρόσφυγες στην Αυστρία όμως περιγράφουν μια τελείως διαφορετική εικόνα.
Στο χωριό Νίκελσντορφ της Αυστρίας έχουν δημιουργηθεί τρία κέντρα πρώτης υποδοχής προσφύγων. Σε ένα από αυτά μένει ο Αλί από το Ιράκ. Μετράει μόλις λίγα εικοσιτετράωρα στην Αυστρία. Ένας διακινητής τον μετέφερε μαζί με μερικούς ακόμη από τα σύνορα Σερβίας - Ουγγαρίας στην Αυστρία. «Βρήκαμε ένα βαν και ο οδηγός μας πήγε στα σύνορα. 1500 ευρώ ζήτησε. Από τον καθένα μας» λέει στηDeutsche Welle.
Στο Ιράκ ο 27χρονος μετέφραζε για τους Αμερικάνους. Γι' αυτό πολλοί τον θεωρούσαν κατάσκοπο και ο ίδιος δεν έβρισκε πια δουλειά. Στην Ευρώπη έφτασε περνώντας από τα δυτικά Βαλκάνια. «Στα σύνορα οι ούγγροι συνοριοφύλακες είπαν “Αν μας δώσετε χρήματα, 300 ευ΄ρ το άτομο θα σας αφήσουμε να περάσετε“. Στον φράχτη υπήρχε μια μικρή πόρτα. “300€ και περνάτε. Εάν όχι, θα σας συλλάβουμε, θα πάρουμε τα δαχτυλικά σας αποτυπώματα και μετά δεν πρόκειται να σας δεχθεί κανένας σε καμία ευρωπαϊκή χώρα“» ήταν τα λόγια των Ούγγρων που πήραν τα χρήματα στα κρυφά και τους άφησαν να περάσουν..
Μπροστά από το κέντρο υποδοχής στο Νίκελσντορφ περιμένουν και οδηγοί ταξί της Αυστρίας που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την απελπιστική κατάσταση των προσφύγων. Ο εθελοντής Άντον Μπούριτς από τον Ερυθρό Σταυρό παρατηρεί την κατάσταση εδώ και καιρό. «Από αυτά που έχω ακούσει, οι ταξιτζήδες ζητούν μέχρι και 350 ευρώ το άτομο για μια κούρσα από το Νίκελνστορφ ως τη Βιέννη. Και αυτό είναι διακίνηση, κερδοσκοπική διακίνηση».
Τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση στο κέντρο υποδοχής έχει αποσυμφορηθεί σε σύγκριση με τις προηγούμενες όταν έφταναν 15.000 πρόσφυγες ημερησίως. Κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα το επόμενο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του αυστριακού Ερυθρού Σταυρού, Γκέραλντ Σέπφερ, η επικοινωνία μεταξύ Ουγγαρίας και Αυστρίας έχει διακοπεί.
newbeast.gr