14 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ (ΧΕΙΜΑΡΑ)ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ κκ ΘΕΟΔΩΡΟ Β

Ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτών (Ε.Ν.Ο.Α) ιδρύθηκε το έτος 1965 από Έλληνες της Αιγύπτου και το σωματείο απαριθμεί περισσότερα από 1.000 ενεργά μέλη και έχει ως σκοπό την συνέχιση στην Ελλάδα της δράσης του Ελληνικών Ναυτικών Ομίλων Αλεξάνδρειας, Καΐρου και Πορτ -Σάιντ για την καλλιέργεια, διάδοση και ανάπτυξη της Κωπηλασίας, της Κολύμβησης, της Ιστιοπλοΐας, του Κανόε Καγιάκ και γενικώς παντός ναυτικού ή άλλου αθλήματος καθώς και την συστηματική καλλιέργεια και την ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών του για την συμμετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες.
Στις τάξεις του Ομίλου βρίσκονται αθλητές με Εθνικές και Διεθνείς επιτυχίες, Πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες, οι οποίοι, με τις επιτυχίες τους, έχουν τιμήσει τα ελληνικά χρώματα.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών (ΕΝΟΑ) στην Χερσόνησο του Αγίου Κοσμά (Ελληνικό) χθες 7 Σεπτεμβρίου 2015.
Στην εκδήλωση αυτή παρέστησαν ο Πατριάρχης της Προσευχής και της Αγάπης ο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, ο οικείος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ.κ Παύλος και ο Εκπρόσωπος εν Αθήναις του Αλεξανδρινού Θρόνου ο Γουινέας κ.κ Γεώργιος.
Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο Αναπλ. Υπουργός Οικονομίας της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης κ. Τρύφων Αλεξιάδης, οι Δήμαρχοι Ελληνικού και Αλιμου,ο Πρέσβης της Αιγύπτου μετά του Μορφωτικού Ακολούθου της Πρεσβείας, Άρχοντες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο τ.Υπουργος Αθλητισμού κ.Ιωαννιδης και ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας όπως και αθλητές, στους οποίους και δόθηκε τιμητική πλακέτα διότι διέπρεψαν σε διάφορα αθλήματα στον Αθλητικό Σύλλογο και πλήθος κόσμου.
Την όλη εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε η Γραμματέας του Ομίλου και προλόγισε ο Πρόεδρος του ΕΝΟΑ κ. Ρότζερ ΓΚΑΤΤ ο οποίος μίλησε για τη σπουδαία φυσιογνωμία του αθλητισμού και τόνισε ότι ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτών είναι ένα από τα αρχαιότερα Ναυταθλητικά σωματεία.
Η πορεία του είναι άρρηκτα συνυφασμένη με τον αθλητισμό και το υγρό στοιχείο, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν και οι επώνυμοι προσκεκλημένοι και κυρίως στην παρουσίαση της Ιστορίας, των αξιών, των στόχων, του κοινωνικού έργου και των αθλημάτων -της θάλασσας και της παραλίας- που αναπτύσσει ο Ε.Ν.Ο.Α από τους παράγοντες και τους αθλητές του Ομίλου.
Ο Πατριάρχης Θεόδωρος ομίλησε με εγκάρδια λόγια για τους Αιγυπτιώτες Έλληνες που διέπρεψαν τόσο στη γενέτειρά τους όσο και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τους συνεχάρη για το έργο που ακατάπαυστα επιτελούν στον ΕΝΟΑ και τους ευχήθηκε κάθε καλό στην περαιτέρω πορεία των πραγμάτων του Ομίλου.
Τόνισε ότι ο σκοπός του Ομίλου πρέπει να είναι η ανάπτυξη του Ναυταθλητισμού και η άθληση της νεολαίας μας σε ένα καθαρά ερασιτεχνικό, αγνό και σωστό περιβάλλον, μακριά από τους πειρασμούς και τις μάστιγες της εποχής μας.

egypt-2

Ο ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ (ΧΕIΜΑΡΑ Β.ΗΠΕΙΡΟΥ ) ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ κ.κ ΘΕΟΔΩΡΟ Βegypt-3

egypt-4

egypt-5

egypt-6
egypt-7

romfea.gr