22 Σεπτεμβρίου 2015

Ορκίστηκε για δεύτερη φορά πρωθυπουργός ο Αλέξης ΤσίπραςΑθήνα
Πραγματοποιήθηκε στις 20:00 της Δευτέρας η τελετή ορκωμοσίας του Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ορκίστηκε, με πολιτικό όρκο, για δεύτερη φορά πρωθυπουργός.

Τον πρωθυπουργό συνόδευσαν στο Προεδρικό Μέγαρο οι στενοί συνεργάτες του Νίκος Παππάς και Όλγα Γεροβασίλη.

Ο Αλέξης Τσίπρας ορκίστηκε στην τιμή και τη συνείδησή του να τηρεί τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με την απερχόμενη υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Επιστρέφω μετά από σχεδόν ένα μήνα στο Μέγαρο Μαξίμου, έχοντας την ανάμνηση μιας σκληρής διαπραγμάτευσης πίσω μου, έχοντας όμως και την αισιοδοξία ότι όταν κάποια στιγμή, όταν θα φεύγω κι εγώ από εδώ, θα έχουν φύγει αυτές οι αναμνήσεις και θα έχουν αντικατασταθεί με καλύτερες αναμνήσεις, πιο δημιουργικές.

»Πιστεύω ότι ο τόπος μας μπορεί να βγει από αυτή τη δυσκολία που πέρασε τα τελευταία πέντε χρόνια και αυτή είναι η δική μας δέσμευση. Να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να μπορέσει να φύγει από αυτή τη μεγάλη δυσκολία ο τόπος και ο λαός και να γίνει ξανά η χώρα μας ισχυρή, ισότιμος εταίρος στην ΕΕ και ο λαός μας περήφανος και αξιοπρεπής» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η Β.Θάνου ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του στον πρωθυπουργό.

Στο πρώτο του tweet μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει:

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη την κ. Θάνου για τον άψογο τρόπο που διαχειρίστηκε τα κρίσιμα κυβερνητικά θέματα και ιδιαιτέρως το προσφυγικό. Επίσης, υπογράμμισε την ιστορική πρωτιά της κ. Θάνου στη θέση της πρωθυπουργού.Ειδικότερα σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας των χωρών του Νότου, καθώς και την ανάγκη η Ευρώπη να αντιμετωπίσει το ζήτημα με βάση την αξία της αλληλεγγύης και ως κοινό ευρωπαϊκό θέμα.Υπογράμμισε ότι οι ευθύνες σε ένα κοινό σπίτι πρέπει να μοιράζονται και δήλωσε αισιόδοξος ότι το κλίμα αλλάζει το τελευταίο διάστημα.Νωρίτερα, το απόγευμα, ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε από τον Προκόπη Παυλόπουλο εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.Ήδη, οι σχετικές διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, τόσο στο επιτελείο της Κουμουνδούρου, όσο και στο επιτελείο των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινωθεί και να ορκιστεί το αργότερο έως το πρωί της Τετάρτης.
Newsroom ΔΟΛ