7 Σεπτεμβρίου 2015

Συμφωνία Αιγύπτου - κρατικής κινεζικής εταιρείας για την κατασκευή... νέας πρωτεύουσας


Η Αίγυπτος υπέγραψε συμφωνία με κινεζική εταιρία για την κατασκευή και τη χρηματοδότηση μέρους της σχεδιαζόμενης νέας διοικητικής πρωτεύουσας που θα ανεγερθεί ανατολικά του Καΐρου, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο υπουργός που είναι αρμόδιος για την επένδυση.
Βάσει της συμφωνίας, η κρατική κινεζική εταιρία τεχνικών έργων, επίσης γνωστή και ως China Construction, θα μελετήσει την κατασκευή και τη χρηματοδότηση του διοικητικού τμήματος της νέας πρωτεύουσας, το οποίο θα περιλαμβάνει υπουργεία, κρατικές υπηρεσίες, αλλά και το προεδρικό γραφείο.
Η νέα πρωτεύουσα εντάσσεται σε σειρά μεγάλων έργων που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ Αλ Σίσι, με στόχο να προσελκύσει ξένες επενδύσεις και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας σε μια χώρα με πληθυσμό 90 εκατομμυρίων.

Η εν λόγω πόλη, η οποία θα έχει το μέγεθος της Σιγκαπούρης, θα περιλαμβάνει ένα αεροδρόμιο μεγαλύτερο από το Χίθροου του Λονδίνου, ένα κτήριο υψηλότερο από τον Πύργο του Άιφελ και περισσότερα από 10.000 χιλιόμετρα δρόμων και λεωφόρων.
source    naftemporiki.gr