15 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΡΑΣ π ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


Εκλογές ή… λύνοντας τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ

Πλέον δεν μπορεί παρά να έχει γίνει σαφές σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, πως ο Αλέξης Τσίπρας αντιμετώπισε ένα εσωκομματικό πρόβλημά του, την απροθυμία, δηλαδή, πολλών στελεχών του κόμματός του να ακολουθήσουν τον νέο δρόμο που διάλεξε εντός του μνημονίου και της συνεργασίας με τους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας, και αποφάσισε να το λύσει μετατρέποντάς το σε εθνικό πρόβλημα. Αντί να πραγματοποιήσει το εσωκομματικό συνέδριο που είχε υποσχεθεί για λυθούν τα εσωκομματικά ζητήματα του ΖΥ.ΡΙΖ.Α., προτίμησε να προκηρύξει εκλογές! Να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να μπει η χώρα σε μια νέα δίνη αβεβαιότητας και αστάθειας, ούτως ώστε να προληφθούν τα… εσωκομματικά χειρότερα. Εν τω μεταξύ, την εκταμίευση που θα ακολουθούσε την συμφωνία ουσιαστικά δεν την έχει λάβει ακόμη χώρα, οπότε η Ελλάδα είναι οικονομικά «στον αέρα», με όλες τις δυσκολίες που συνεπάγονται οι παγιωμένοι πλέον περιορισμοί των capital controls, τα οποία συνιστούν μια ευγενική χορηγία της απελθούσης κυβέρνησης σε κάθε πολίτη.
Φυσικά, σε προεκλογική περίοδο βρισκόμαστε, και έχουν ήδη αρχίσει οι κρουνοί των «αντιμνημονιακών» υποσχέσεων. Οι οποίοι, όμως, λόγω του προηγουμένου κύματος λίγους μήνες πριν, παίρνουν πλέον και την μορφή των υπαινιγμών και των μισόλογων. Ο Νίκος Παππάς υπονοεί, με τρόπο, πως μπορεί και να ακυρωθεί ο ΕΝΦΙΑ μετά τις εκλογές —κάτι που ήδη το είχαν υποσχεθεί ως απόλυτη και πιεστική προτεραιότητα τον Ιανουάριο του τρέχοντος, αλλά «ανάγκα και θεοί πείθονται»…
Παγιδευμένος ανάμεσα στην «υποχρέωσή του» να δώσει μαξιμαλιστικές προεκλογικές υποσχέσεις και στην βεβαιότητα, πως μετά την μνημονιακή στροφή του, και δη με τόσο μικρή χρονική απόσταση από τις προηγούμενες εκλογές, πρέπει να είναι κάπως πιο φειδωλός στα ψεύδη του, ο Αλέξης Τσίπρας νοιώθει και ο ίδιος τα αδιέξοδα που δημιουργεί η επιλογή του να μετατρέψει το εσωκομματικό πρόβλημα σε εθνικό. Η ελληνική δημοκρατία όμως δεν υποτάσσεται στους ελιγμούς εφήμερων προσώπων: το πρόβλημα που δημιούργησε ο Αλέξης Τσίπρας, οι νέες εκλογές, θα μετεξελιχθεί σε λύση.
Η επιλογή που έλαβε για να παγιώσει την ηγεμονία του θα σημάνει την οριστική απώλειά της. Στις 20 Σεπτεμβρίου, η παρένθεση χάους που άνοιξε πριν από λίγους μήνες θα κλείσει οριστικά. Και το εσωκομματικό πρόβλημα του κ. Τσίπρα θα αποδειχθεί λύση για τη χώρα και τους πολίτες της. Εκείνοι πήγαν την χώρα πίσω. Οι συνετές δυνάμεις διακυβέρνησης θα την επαναφέρουν στο προσκήνιο…

Βιογραφικο
Ο Κώστας Τσιάρας γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1966. Είναι Μικροβιολόγος Βιοπαθολόγος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μετεκπαίδευση στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης σε πανεπιστημιακά κέντρα της Σουηδίας.
Ο Κώστας Τσιάρας ήταν Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Σ.Ε.Π.Φ.Υ.) Καρδίτσας (1992-1993). Επίσης είναι μέλος πολλών επιστημονικών Συλλόγων: ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Μελετών Καρδίτσας και ιδρυτής του Συνδέσμου Ελληνοαμερικανικής Φιλίας Καρδίτσας. Διετέλεσε μέλος της ΔΑΠ, Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής ΝΔ Καρδίτσας (1991-1994) και παράλληλα υπεύθυνος Ποιότητας Ζωής της Νομαρχιακής Επιτροπής Καρδίτσας.
Το 2004 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στον νομό Καρδίτσας. Επανεξελέγη στις εκλογές του 2007, καθώς και στις εκλογές του 2009 του Μαϊου και Ιουνίου του 2012 και του Ιανουαρίου του 2015, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης. Έχει διατελέσει Υπεύθυνος του τομέα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης , Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας και Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας. Υπήρξε Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με το Κοινοβούλιο του Αζερμπαϊτζάν και μέλος της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στην Κ.Σ. Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (PABSEC), για την συνεργασία των χωρών στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου και στην Μαύρη Θάλασσα. Από τον Ιούλιο του 2012 με απόφαση του Πρωθυπουργού κ.κ. Αντώνη Σαμαρά τοποθετήθηκε Υφυπουργός Εξωτερικών μέχρι τον Ιούνιο του 2013. Στη συνέχεια διετέλεσε Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων μέχρι τον Ιανουάριο του 2015.
Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Στεργιούλη, Μοριακή Βιολόγο στο επάγγελμα και έχουν ένα γιο και δύο κόρες.
Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και γνωρίζει Ρωσικά και Ιταλικά.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΡΑΣ ΝΔ

Konstantinos Tsiaras Interview with American Hellenic Council