31 Ιανουαρίου 2013

«Ιερές» προκλήσεις και σύναξη χουντο-νοσταλγών στην κηδεία Ντερτιλή


Με πλήθος νοσταλγών αλλά και στελεχών της Χρυσής Αυγής τελέστηκε το πρωί στο Α΄Νεκροταφείο η κηδεία του Ν. Ντερτιλή, τελευταίου έγκλειστου των χουντικών. Διενεργείται έρευνα και για τους πυροβολισμούς που έπεσαν κατα τη διάρκεια της κηδείας. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛΑΣ προχώρησε στη σύλληψη ενός 22χρονου στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 21 κάλυκες και ένα πτυσόμενο στιλέτο.

«Ιερές» προκλήσεις και σύναξη χουντο-νοσταλγών στην κηδεία Ντερτιλή
Στην τελετή έπεσαν ακόμη και μπαλωθιές, τις οποίες κάποιοι προφανώς εμπνεύστηκαν για να ακουστούν δίκην ...τιμητικού αγήματος, ενώ τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν ένας συνδυασμός του γνωστού χουντικού υμνολογίου («Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών») νέας κοπής επιφωνημάτων («αλήτες ρουφιάνοι πολιτικοί») και εκδηλώσεων προσωπικού θαυμασμού («Ζήτω ο Νίκος Ντερτιλής» - «Δόξα Τιμή στον Νίκο Ντερτιλή»)
Παρόντες στη νεκρώσιμο ακολουθία ήταν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο αντιπρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Γεωργίου, και ο Κωνσταντίνος Πλεύρης.
Ανάμεσα στα ουκ ολίγα στεφάνια που κατετέθησαν ήταν και αυτά του Στυλιανού Παττακού και της χήρας του δικτάτορα Παπαδόπουλου, Δέσποινας.
Τη νεκρώσιμη ακολουθία τέλεσε ο γνωστός για τα αισθήματά του προς τον εκλιπόντα, Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος δεν δίστασε να παρομοιάσει τον εκδημήσαντα με «τον Κολοκοτρώνη και τον Σωκράτη».
«Ιερές» προκλήσεις και σύναξη χουντο-νοσταλγών στην κηδεία Ντερτιλή
Ο επί δικτατορίας ιερέας των Σωμάτων Ασφαλείας, διέβλεψε μάλιστα ότι η σύγχρονη Ελλάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα «παραποιημένης δημοκρατίας».
Προοικονομώντας δε την υποδοχή που θα είχε η παρουσία του από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο Αμβρόσιος σημείωσε:
«Ιερές» προκλήσεις και σύναξη χουντο-νοσταλγών στην κηδεία Ντερτιλή
«Ξέρω ότι τα ΜΜΕ θα με κατασπαράξουν και θα πουν ότι δεν επιτρέπεται να μιλάω. Αφού είχαν αποφασίσει τα ΜΜΕ πριν το αποφασίσω εγώ ότι θα τελέσω τη νεκρώσιμο ακολουθία, αποφάσισα να το κάνω», είπε.
Τον επικήδειο εξεφώνησε ο καταδικασθείς για τα βασανιστήρια της ΕΑΤ - ΕΣΑ Θεοφιλογιαννάκος, χαρακτηρίζοντας τον Ντερτιλή «ήρωα που απελευθέρωσε ελληνικό έδαφος».
Επικήδειο εκφώνησε και εκδότης της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα» Γρηγόρης Μιχαλόπουλος ο οποίος εκτίμησε ότι «έφυγε ενας ήρωας, όπως ήρωας ήταν και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Γεώργιος Παπαδόπουλος. Στην τελευταία σου επιστολή μου έλεγες πως μείναμε οι δυο μας. Εγώ σου λέω πως είμαστε χιλιάδες».
Ο Ν. Ντερτιλής, είχε καταδικαστεί το 1975 σε ισόβια κάθειρξη, για τη δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη, στην εισβολή στο Πολυτεχνείο, τον Νοέμβριο του 1973
πηγη ΕΘΝΟΣ