26 Ιανουαρίου 2013

Συμμετοχή ΥΦΥΠΕΞ Δ. Κούρκουλα σε Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης στο Ίδρυμα Chile 21 στο Σαντιάγο της Χιλής (23/1/13)

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργάνωσε το Fondacion Chile 21 στο Σαντιάγο της Χιλής.
Στην παρέμβαση του, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στις θυσίες, στις οποίες έχει υποβληθεί ο Ελληνικός λαός για την βελτίωση των μακροοικονομικών μεγεθών της χώρας, χαρακτηρίζοντας τες ως ιστορικές.

«Από την αρχή της κρίσης μέχρι και σήμερα, η Ελλάδα έχει επιτύχει την μεγαλύτερη διόρθωση του ελλείμματος, ως ποσοστό του ΑΕΠ, από όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ τις τελευταίες δεκαετίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε την αισιοδοξία ότι, πολύ σύντομα η Ελλάδα θα παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα και ότι από «το 2014 θα περάσουμε πλέον σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην εμπειρία των χωρών της Λατινικής Αμερικής κατά την δεκαετία του 1980 και τόνισε ότι είναι σημαντικό για την Ελλάδα να αποκομίσει τα σωστά διδάγματα από αυτή.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι, στην περίπτωση της Λατινικής Αμερικής οι χώρες που κατάφεραν να εξέλθουν από την κρίση πιο γρήγορα ήταν ακριβώς οι χώρες που λειτούργησαν σε κλίμα συναίνεσης στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ενώ παράλληλα επένδυσαν στην εξωστρέφεια της οικονομίας τους.Η Ελλάδα είναι παντού! Ακόμη και στη Χιλή! Δείτε φωτογραφίες