29 Ιανουαρίου 2013

Αίγυπτος: Εκατοντάδες διαδηλωτές αψήφησαν την απαγόρευση κυκλοφορίαςΕκατοντάδες Αιγύπτιοι διαδηλωτές αψήφησαν, κατά τη διάρκεια της νύχτας, την απαγόρευση της κυκλοφορίας στις πόλεις κατά μήκος της Διώρυγας του Σουέζ και επιτέθηκαν σε αστυνομικά τμήματα αγνοώντας την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κήρυξε ο πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι, μετά τις πολυήμερες συγκρούσεις που κόστισαν τη ζωή σε 52 άτομα.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν τη νύχτα στην πόλη Πορτ Σάιντ Νωρίτερα, οι πολιτικοί αντίπαλοι του Μόρσι απέρριψαν την έκκληση του Αιγύπτιου προέδρου για εθνικό διάλογο προκειμένου να βρεθεί μια λύση και να κατευνάσει η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες σε μεγάλες πόλεις της χώρας.

Αντ’ αυτού, τεράστια πλήθη διαδηλωτών ξεχύθηκαν στους δρόμους του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας, καθώς και στις τρεις μεγάλες πόλεις της Διώρυγας του Σουέζ –το Λιμάνι Σαίντ, την Ισμαηλία και το Σουέζ. «Κάτω ο Μοχάμεντ Μόρσι, κάτω η κατάσταση έκτακτης ανάγκης», φώναζαν οι διαδηλωτές.

Στο Κάιρο φλόγες φώτισαν το νυχτερινό ουρανό καθώς οι διαμαρτυρόμενοι έβαλαν φωτιά σε οχήματα της αστυνομίας. Στο Πορτ Σάιντ, επίσης, άνδρες επιτέθηκαν σε αστυνομικά τμήματα και όπως αναφέρει πηγή ασφαλείας, ορισμένοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επιθέσεων. Σύμφωνα με ιατρική πηγή, 2 άνδρες σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν κατά τις συγκρούσεις, ενώ 10 εξ αυτών εισήχθησαν στο νοσοκομείο με τραύματα από πυροβολισμούς.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ