26 Ιανουαρίου 2013

Στα δικαστήρια συζητήθηκε η αγωγή του Ανδρίκου Παπανδρέου κατά του Π. ΚαμμένουΣυζητήθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή του Ανδρίκου Παπανδρέου, αδελφού του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, σε βάρος του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου σχετικά με όσα είχε υποστηρίξει ο τελευταίος περί εμπλοκής του σε αγοραπωλησίες ασφαλίστρων κινδύνου (CDS), ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας. 

Ο κ. Παπανδρέου διεκδικεί  αποζημίωση 1,3 εκατ. ευρώ. Παρόντες στη δίκη ήταν και οι δύο αντίδικοι, οι οποίοι μάλιστα εξετάστηκαν στη διάρκεια της δίκης.
«Υπήρξα όντως σύμβουλος στις επενδυτικές εταιρείες που έχουν αναφερθεί. Δεν έχω δώσει ποτέ εσωτερική πληροφόριση με σκοπό να βλάψω τη χώρα μου. Πιστεύω ότι ο κ.Καμμένος δείχνοντας ότι μάχεται με την οικογένεια Παπανδρέου, ως τεράστια πηγή διαπλοκής στη χώρα, θέλησε να ωφεληθεί με ψήφους", είπε ο κ.Παπανδρέου. 
«Αναλαμβάνω την ευθύνη των όσων έχω πει δημόσια. Οι αγωγές έγιναν εναντίον μου, για να σταματήσει η κοινοβουλευτική και ποινική διερεύνηση του σκανδάλου, που έχουν διαπράξει», είπε ο Π. Καμμένος. Το δικαστήριο αφού άκουσε και τις δύο πλευρές επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.
Kathimerini