24 Ιανουαρίου 2013

Πάτησε αχινό στη Σκιάθο και έμεινε παράλυτος


Πάτησε αχινό στη Σκιάθο και έμεινε παράλυτος

Βρετανός 20 ετών που έκανε διακοπές στη Σκιάθο το περασμένο καλοκαίρι, έμεινε παράλυτος από τσίμπημα αχινού. Ο Callum Hall πηδώντας από ένα σκάφος στη θάλασσα πάτησε τον αχινό.

«Ένιωσα σαν να με τσίμπα μια μέλισσα. Τράβηξα τρία μαύρα αγκάθια από δάχτυλο του ποδιού μου και σκέφτηκα ότι δεν χρειαζόταν τίποτα περισσότερο» αναφέρει στη Βρετανική Daily Mail ο άτυχος νεαρός.

Τρεις εβδομάδες αργότερα επιστρέφοντας στο σπίτι του στο σπίτι στο Leeds, ανέπτυξε μια σπάνια λοίμωξη. «Τα πόδια μου σταμάτησαν να κινούνται. Η μόλυνση αυτή συμπίεσε της σπονδυλική μου στήλη» είπε. Ο νεαρός διακομίσθηκε στο Leeds General Infirmary και υποβλήθηκε σε μια σωτήρια επέμβαση. Μπορεί να κατάφερε να ζήσει ωστόσο έμεινε παράλυτος από το στήθος και κάτω.

Υπάρχει μόνο μία στις 50.000 πιθανότητες, ένα τέτοιο τσίμπημα να προκαλέσει πρόβλημα στην σπονδυλική στήλη.Ο νεαρός την περασμένη εβδομάδα βγήκε από το νοσοκομείο πάνω σε αναπηρική καρέκλα. «Έχω αποδεχτεί ότι η διαδικασία θα πάρει χρόνο, αλλά είμαι αποφασισμένος να αποδείξω ότι κάνουν λάθος οι γιατροί που είπαν ότι έχω μια μικρή πιθανότητα να είμαι σε θέση να περπατήσω ξανά»είπε.

Τέλος ο ίδιος διατηρεί την ελπίδα του αφού δήλωσε: «Στόχος μου είναι να μαζέψω όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για τη συνεχίσω τις φυσικοθεραπείες. Υπάρχει ακόμα χρόνος και ελπίδα, αλλά θα χρειαστώ οικονομική βοήθεια, προκειμένου να πάρω το σωστό εξοπλισμό που χρειάζεται για να περπατήσω ξανά»


Πηγή: dailymail
Zougla.g