18 Ιανουαρίου 2014

Τζον Κέρι σε Βενιζέλο: Πώς δίνετε άδειες σε τρομοκράτες; - Να συλλάβετε αμέσως τον Ξηρό !!!!

-”Σας στηρίζουμε αλλά πρέπει να συλλάβετε τον Ξηρό” είπε στον Ευ. Βενιζέλο ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Τζον Κέρι
-”Ηταν η κακή εφαρμογή ενός κακού νόμου”, απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος
- Ο Κέρι επαναβεβαίωσε τη στήριξη της Ουάσινγκτον στις προσπάθειες για την ανόρθωση της οικονομίας

Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα μίλησε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι στον Ευάγγελο Βενιζέλο κατά τη συνάντηση που είχαν οι δύο τους στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ο Τζον Κέρι φέρεται να αναρωτήθηκε, απευθυνόμενος στον 'Ελληνα ομόλογό του, γιατί επιτρέπει το ελληνικό κράτος να δίνονται άδειες σε τρομοκράτες ενώ παράλληλα ζητησε την άμεση σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού.

«Ηταν η κακή εφαρμογή ενός κακού νόμου», απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Την ανησυχία της αμερικανικής κυβέρνησης για την υπόθεση του Ξηρού είχε εκφράσει επισήμως και η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ λέγοντας χαρακτηριστικά: “ανησυχούμε βαθύτατα για το γεγονός ότι ο καταδικασμένος τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός, καίριο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης "17 Νοέμβρη", η οποία δολοφόνησε πέντε μέλη της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην Ελλάδα, αγνοείται μετά από άδεια που του δόθηκε από τις φυλακές όπου εκτίει ποινή εξάκις σε ισόβια για φόνους”.

Μήνυμα στήριξης στην Αθήνα

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, επαναβεβαίωσε τη στήριξη της Ουάσινγκτον στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την ανόρθωση της οικονομίας. 

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μίλησε για «παραγωγική συνάντηση» του Τζον Κέρι με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Όπως επεσήμανε, ο κ. Κέρι συνεχάρη τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών για την ανάληψη από την Ελλάδα της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε τις προτεραιότητες της Προεδρίας της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της σημασίας της Διατλαντικής Εμπορικής και Επενδυτικής Σχέσης (TTIP).

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι ο κ. Κέρι «αναγνώρισε τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες» και με τον κ. Βενιζέλο συζήτησε «τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, την τόνωση της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας». 


Νewsit.gr