17 Ιανουαρίου 2014

Τα κακά μαντάτα βρήκαν τον Βενιζέλο στην Ουάσιγκτον

ta-kaka-mantata-brhkan-ton-benizelo-sthn-oyasigkton

Γράφει η  Άρτεμις Παραδείσου  
Δύο κεραμίδες χτύπησαν το ΠΑΣΟΚ την ώρα που ο αρχηγός του βρίσκεται στην Ουάσιγκτον. Η δημοσκόπηση της GPO για το newpost σε σχέση με τις  επιδόσεις του κόμματος στην πορεία προς τις ευρωεκλογές και η παρέμβαση της Κίνησης των 75 (Μ. Καρχιμάκης)  για τους 58 τους οποίους λίγο πολύ χαρακτηρίζει ανομιμοποίητες παρέες! 
Ειδικά τα ευρήματα της μέτρησης της κοινής γνώμης που δημοσιοποιήσαμε χθες είναι αποκαρδιωτικά για την Χαριλάου Τρικούπη και προκάλεσαν μεγάλη ανησυχία στα στελέχη της που περίμεναν πως το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς -μέσω των 58- θα έδινε κάποιους εκλογικούς πόντους στο ΠΑΣΟΚ
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την GPO στην Α' Αθήνας και στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 3,6%, στην Β' Αθήνας 3,9%, ενώ στο υπόλοιπο Αττικής κατρακυλά και κάτω του 3% αποστώντας μόλις 2,9%! 
Με πικρία τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ διαπίστωσαν πως ούτε η μάχη που έδωσαν πρότινος με τον Άδωνι Γεωργιάδη για την απόσυρση του εισιτηρίου των 25 ευρώ προκάλεσε κάποια ωφελήματα για το κόμμα τους. Πάντως προς τα έξω σχολίαζαν χθες ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές είναι συνήθως πιο χαλαρή κι έχει αντικυβερνητικά χαρακτηριστικά. 
Την ίδια ώρα κι ενώ στο ΠΑΣΟΚ θεωρούσαν ότι δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις για το τελευταίο κείμενο των 58 και την πρόταση συγκρότησης Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης «χτύπησε» η κίνηση των 75 σχολιάζοντας πως ούτε καν το ΠΑΣΟΚ των αυτοδυναμιών δεν ισχυρίστηκε ότι είχε το μονοπώλιο της Δημοκρατικής Παράταξης: "Και τώρα έρχονται 58 άτομα να "κατοχυρώσουν" για τους εαυτούς τους τη Δημοκρατική παράταξη με την λογική του εμπορικού σήματος προϊόντος...! τονίζεται σε ανακοίνωση της κίνησης. 
Παράλληλα, χαρακτηρίζει ατυχή την αντίδραση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στην πρόσκληση των 58 και διερωτάται μεταξύ άλλων: Με ποιον τρόπο διασφαλίζει την θεσμική αυτοτέλεια και αυτονομία του κινήματος, όπως αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή και αν θα υπάρχουν τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ στο ευρωψηφοδέλτιο.
Για τους λόγους αυτούς ζητούν από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να διενεργήσει ένα «πραγματικά πολιτικό» Συνέδριο του κόμματος που θα ασχοληθεί με όλα τα θέματα που εκκρεμούν.