26 Ιανουαρίου 2014

"Γεννήθηκε" το Σοσιαλιστικό κόμμα του Στέφανου Τζουμάκα

Και εγένετο «Σοσιαλιστικό Κόμμα», το οποίο μάλιστα θα κατέβει στις προσεχείς εκλογές. Ιδρυτής του, το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός, Στέφανος Τζουμάκας.

Ιδρυτής ο Στέφανος Τζουμάκας ο οποίος παρουσίασε σήμερα στο ΕΒΕΑ την διακήρυξη του νέου κόμματος τονίζοντας ότι «το κυρίαρχο μπλοκ της ευρωπαϊκής Δεξιάς επέβαλε τη νεοφιλελεύθερη στρατηγική με κατεύθυνση τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και του κράτους δικαίου» και χαρακτηρίζοντας τα μνημόνια «ως τον πυρήνα των ακροδεξιών πολιτικών του νεοφιλελευθερισμού».

Όσον αφορά την Ελλάδα ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι ασφαλώς και αντιμετώπιζε προβλήματα, άλλα καθοριστικό ήταν και είναι ότι οι πολιτικές ηγεσίες και η διαπλοκή κατέστρεψαν την παραγωγική βάση της χώρας και παράλληλα ενίσχυσαν τη φοροδιαφυγή, σημειώνοντας ότι υπάρχει «στρέβλωση του πολιτικού συστήματος που αφορά το σύστημα διαπλοκής επιχειρηματικών συμφερόντων, πολιτικών και ΜΜΕ, στις πρακτικές χειραγώγησης και προώθησης επιλογών».
Η λύση στο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα της χώρας κατά τον κ. Τζουμάκα προϋποθέτει «την ήττα του μνημονιακού μπλοκ, νέα διακυβέρνηση και νέα οικονομική και κοινωνική πολιτική που θα βασίζεται στη βιωσιμότητα του χρέους και στις πραγματικές δυνατότητες της χώρας και σε ένα έκτακτο πρόγραμμα δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη βαθμιαία αποκατάσταση του διαθέσιμου εισοδήματος των ελληνικών νοικοκυριών»
«Η χώρα χρειάζεται μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία και μια διακυβέρνηση που θα δώσει αγώνες ενάντια στη νεοφιλελεύθερη στρατηγική και στο κυρίαρχο οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «ήρθε η ώρα και οφείλουμε να συμβάλουμε στην αναγέννηση του σοσιαλιστικού κινήματος και στην ίδρυση ενός σοσιαλιστικού κόμματος, δημοκρατικού και προοδευτικού».

Αναφερόμενος τέλος σ το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τζουμάκας είπε ότι «η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ είναι αποτέλεσμα της παρακμής, της ηθικής κατάπτωσης και της συντριβής ενός μετώπου ετερόκλητων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων χωρίς ιδεολογική και πολιτική ενότητα και στελέχωση από ανθρώπους χωρίς αρχές και αξίες».
newsit.gr