22 Ιανουαρίου 2014

Από το ΠΑΣΟΚ plus...στο ΠΑΣΟΚ τέλος!

Αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ αλλά και τον ευρύτερο χώρο προκαλεί ο μετασχηματισμός τηςΠρωτοβουλίας των “58” σε Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη – στηρίζει ο Βενιζέλος, καχύποπτο εμφανίζεται το Παπανδρεικό ΠΑΣΟΚ, δυστοκία στις ζυμώσεις Κουβέλη –Λοβέρδου.

“Αποκτήσαμε νέο όνομα, σε λίγο θα έχουμε νέο σύμβολο και ευελπιστούμε και πολλά νέα πρόσωπα στην πρώτη γραμμή μάχης”. Η συγκεκριμένη αποστροφή του Πανεπιστημιακού, Γιάννη Βούλγαρη, εκ των εμπνευστών της Πρωτοβουλίας των “58” κατά τη χθεσινή εκδήλωση στο Περιστέρι, προκαλεί τριγμούς στο εσωτερικό του πάλαι ποτέ κραταιού κόμματος, καθώς ενισχύει τους φόβους πολλών πράσινων στελεχών ότι οι “58” λειτουργούν ως Δούρειος Ίππος με τελικό στόχο μία “βελούδινη” αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ, με ταυτόχρονη αλλαγή σελίδας και στην ηγεσία. 

Φόβοι για "αυτοκάταργηση" του ΠΑΣΟΚ από τους "58", που απειλούν σοβαρά και τη συνοχή της ΔΗΜΑΡ - υπαναχώρηση Κουβέλη έναντι Λοβέρδου για  τον τρίτο πόλο

Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει το εγχείρημα της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς, χωρίς να απεμπολεί την πολιτική του αυτοτέλεια, στο εσωτερικό της Χαριλάου Τρικούπη αλλά και πέριξ αυτής αναπτύσσεται η άποψη ότι οι “58”...ήλθαν για να μείνουν και πέραν των δίδυμων εκλογικών αναμετρήσεων και στοχεύουν στην κατάργηση του ΠΑΣΟΚ και του ιστορικού εμβλήματος του πράσινου ήλιου. Ήδη ακόμη και στελέχη, που βρίσκονται κοντά στην ηγεσία του κόμματος, χαράσσουν τις πρώτες γραμμές άμυνας ζητώντας ανοιχτές διαδικασίες, δηλαδή ψηφοφορίες για μία σειρά από ζητήματα με κορυφαίο αυτό της κατάρτισης του ψηφοδελτίου, προσδοκώντας να κινητοποιήσουν τους υφιστάμενους μηχανισμούς και ως εκ τούτου να ελέγξουν την επόμενη ημέρα. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που γνωρίζει πλήρως όλες τις εν εξελίξεις διεργασίες, σκοπεύει με τις δίδυμες τοποθετήσεις του το Σάββατο και την Κυριακή στο Πολιτικό Συμβούλιο και την εκδήλωση με τις Νομαρχιακές και Περιφερειακές Επιτροπές να διασκεδάσει τους φόβους των στελεχών του, ωστόσο, είναι αποφασισμένος να μην αποσύρει τη στήριξη του κόμματος στους “58”, καθώς θεωρεί ότι η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι το μόνο σχήμα, που μπορεί να ορθώσει “πολιτικό ανάστημα” στο δίπολο Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση και παρά τις “ακραίες” τοποθετήσεις ορισμένων εκ των “58”, η λέξη ΠΑΣΟΚ και το έμβλημα του θα αναγράφονται στο ευρωψηφοδέλτιο υπό το ΕΣΚ και τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, ειδάλλως, όπως απειλούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, “οδηγούμαστε σε πόλεμο”. 


Σε νευρικό κλονισμό η ΔΗΜΑΡ - “υποχωρεί” ο τρίτος πόλος

Δυσμενείς πλην όμως αναμενόμενες εξελίξεις δρομολογεί και για τον Φώτη Κουβέλη η χθεσινή εκδήλωση των “58” στο Περιστέρι, καθώς για πρώτη φορά παρέστη ο πρώην γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, αλλά και οι “σεσημασμένοι” καθώς είναι η δεύτερη παρουσία τους μετά το “Ακροπόλ” στις αρχές Δεκεμβρίου, Γρηγόρης Ψαριανός και Ανδρέας Παπαδόπουλος. Η “ομάδα Λυκούδη”, που απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από την Αγίου Κωνσταντίνου, θα συναντηθεί μεθαύριο Παρασκευή, προκειμένου να καθορίσει τη στάση της εν όψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το Σαββατοκύριακο. 

Την ίδια ώρα, στασιμότητα διαπιστώνεται και στις ζυμώσεις για τη συγκρότηση του τρίτου πόλου μεταξύ ΔΗΜΑΡ και Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, καθώς στη συνάντηση Κουβέλη – Λοβέρδου την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, εντοπίστηκαν περισσότερες διαφορές παρά συγκλίσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φώτης Κουβέλης εμφανίζεται μάλλον διστακτικός να συγκατανεύσει στην αλλαγή ονόματος, που δεν θα περιλαμβάνει τη λέξη “Αριστερά” ή να συμφωνήσει στην αρχή της ισοτιμίας, που ζητά ο Ανδρέας Λοβέρδος, επιχειρώντας να κατευνάσει μεγάλο κομμάτι του εσωτερικού του, που αλληθωρίζει προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντιστοίχως, η παρελκυστική πολιτική του Φώτη Κουβέλη προκαλεί δεύτερες σκέψεις και στο στρατόπεδο του Ανδρέα Λοβέρδου, που διατηρεί ανοιχτό το δίαυλο επικοινωνίας με τους “58” και τη Χαριλάου Τρικούπη μετά και τη συνάντηση του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο κατά τη διάρκεια των εορτών.

http://www.newsit.gr

ΣΧΟΛΙΟ

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΗΤΑΝ ΕΝΑ  ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ
ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΚΑΙ ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΟΥ ΗΓΕΤΗ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΠΗΡΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ (  ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΩΡΑ)   Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ  ΗΓΕΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΚΙ ΔΩΡΕΑ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ   ΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ  (ΣΗΜΙΤΗΣ -Γ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ) ΕΠΕΣΑΝ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ

ΚΡΙΜΑ ....  ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΘΑ ΕΛΥΝΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΣ - ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΩΝ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΞΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ??