29 Απριλίου 2014

Έντονη αντίδραση από Παμμακεδονικές, στις δηλώσεις Κούλογλου

Panhellenic Post - The Online Newspaper of Hellenism 
http://PanhellenicPost.com

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Άμεση και έντονη αντίδραση στις τάξεις των Παμμακεδονικών οργανώσεων ανά τον κόσμο προκάλεσε η δήλωση του υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Στέλιου Κούλογλου, σχετικά με την ονομασία της  πΓΔΜ. Όπως έγραψε χθες η ΡΗΡ, ο κ. Κούλογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο telegraf.mk, η οποία αναπαράγεται από άλλα μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ (όπως εδώ στα αγγλικά από το independent.mk), φέρεται να δήλωσε:
«Αυτή η εξωφρενική διαμάχη δημιουργήθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά. Στη δεκαετία του ’90, ήμουν από τους λίγους δημοσιογράφους που ανέφεραν ότι το πρόβλημα σήμαινε πολιτική και εθνική αυτοκτονία. Δυστυχώς, αυτό έγινε πραγματικότητα, καθώς η Ελλάδα έχει ηττηθεί σε ό,τι αφορά το θέμα. Έχω μιλήσει γιαυτό το πρόβλημα πολλές φορές σε τηλεοπτικές συνεντεύξ
 *Φωτογραφία πρώτης σελίδας: Η κα Νίνα Περοπούλου (δεξιά) με την Γενική Συντονίστρια Παμμακεδονικών Οργανώσεων της Υφηλίου και επίσης πρώην πρόεδρο της Παμμακεδονικής ΗΠΑ  Νίνα Γκατζούλη και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μακεδόνων Ηρακλείου Αττικής κ. Γιάννη Μήτσιο κατά τις εργασίες του 11ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων στη Φλώρινα. (2013)
Η κα Νίνα Περοπούλου (δεξιά) με την Γενική Συντονίστρια Παμμακεδονικών Οργανώσεων της Υφηλίου και επίσης πρώην πρόεδρο της Παμμακεδονικής ΗΠΑ Νίνα Γκατζούλη και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μακεδόνων Ηρακλείου Αττικής κ. Γιάννη Μήτσιο κατά τις εργασίες του 11ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων στη Φλώρινα. (2013)
εις στα Σκόπια, καθώς και για τις δυνατότητες επίτευξης μιας ειρηνικής και αποδεκτής λύσης. Όμως, σήμερα, πληρώνουμε το τίμημα της πολιτικής Σαμαρά».  Ο Στ.Κούλογλου σημειώνει ακόμη: «Αποκαλώ την Μακεδονία με το όνομά της: Μακεδονία, όπως ο υπόλοιπος κόσμος».
Ο ίδιος προσθέτει  ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να βρει έναν τρόπο για να σώσει την τιμή της. Δεν γνωρίζω σε ποια λύση θα πρέπει να φτάσουμε, ωστόσο από τη δική μου οπτική, αυτό το πρόβλημα ανήκει στο παρελθόν. Η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει σημαντικότερες προκλήσεις σήμερα».
Στο θέμα αντέδρασε όχι μόνον η Κυβέρνηση δια της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, αλλά και οι Παμμακεδονικές οργανώσεις οι οποίες ετοιμάζονται “να δράσουν άμεσα και δυναμικά”, όπως επισημαίνεται σε e mail που απέστειλε στην ΡΗΡ (με κοινοποίηση σε όλα τα μέλη των προεδρίων των Παμμακεδονικών Ενώσεων)  η π. Ύπατος Πρόεδρος Παμμακεδονικής Αμερικής κα Νίνα Περοπούλου.
Οι δηλωσεις του κ. Κούλογλου σε μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων,  αποτελούν εσχάτη Προδοσία για την Ελλαδα και φυσικά για όλους μας. Προφανώς ο άνθρωπος ειναι Ανιστόρητος. Είναι επιτακτική η ανάγκη για όλους μας να δράσουμε αμέσως Δυναμικά”, σημειώνει μεταξύ άλλων η π. Ύπατος Πρόεδρος των Παμμακεδονικών Οργανώσεων.
Ζητά, μάλιστα, να υπάρξει “δράση”και “εντός Eλλάδος και με Συλλόγους η άλλους σημαντικούς τοπικούς Φορείς, όπως θα πράξουμε και εμείς οι Μακεδόνες στην Διασπορά”.  Και καταλήγει η κα Περοπούλου: “Προσευχομεθα η ευλογία του Αναστημένου Σωτήρος Χριστού, να δώση μια δίκαιη λύση στο κρίσιμο Εθνικό μας θέμα”.