22 Απριλίου 2014

Μαζικές επισκέψεις ομογενών στην Ελλάδα

Panhellenic Post - The Online Newspaper of Hellenism
http://PanhellenicPost.com

Κοντά 150.000 τουρίστες από την Αυστραλία δέχθηκε η Ελλάδα το 2013, η πλειονότης των οποίων ήταν Έλληνες ομογενείς που επισκέφτηκαν την πατρίδα.
Μαλιστα, για την περαιτέρω  προώθηση του ελληνικού  τουρισμού, πρόκειται να; επισκεφθεί τον Μάϊο την Αυστραλία, η υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, Όλγα Κεφαλογιάννη.
Παράλληλα, η Υπουργός Τουρισμού, θα υπογράψει και την πολυαναμενόμενη συμφωνία Ελλάδας-Αυστραλίας για τη χορήγηση τουριστικής βίζας σε νέους 18 έως 30 ετών με δικαίωμα εργασίας για ένα χρόνο, εξέλιξη η οποία θα αυξήσει σημαντικά τις εκατέρωθεν επισκέψεις ομογενών και όχι μόνον.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, που δημοσιεύονται στην ομογενειακή εφημερίδα της Αυστραλίας, “Νέος Κόσμος”, η κ. Κεφαλογιάννη θα επισκεφθεί τη Μελβούρνη στις 12 και 13 Μαΐου, την Καμπέρα στις 14 και το Σίδνεϊ στις 15 και 16 Μαΐου.
Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει επαφές με τουριστικούς παράγοντες, συνεντεύξεις στα αυστραλιανά ΜΜΕ, αλλά και με φορείς της ομογένειας, όπως η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, το Ελληνο-Αυστραλιανό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (HACCI) κ.ά.
Επίσης, θα παραστεί στην τελετή έναρξης της συνεργασίας του Ελληνικού Μουσείου Μελβούρνης με το Μουσείο Μπενάκη που θα γίνει στις 13 Μαΐου.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, πέρυσι η Ελλάδα δέχθηκε 142.642 τουρίστες από την Ωκεανία, από τους οποίους οι 129.112 προέρχονταν από την Αυστραλία.
Δηλαδή,η τουριστική κίνηση από Αυστραλία προς Ελλάδα το 2013 παρουσίασε αύξηση 9.6% και σύμφωνα με εκτιμήσεις τουριστικών παραγόντων φέτος η αύξηση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. (Βέβαια, στην πλειοψηφία πρόκειται για ομογενείς που ταξιδεύουν με αυστραλιανά διαβατήρια).
Μάλιστα, οι Αυστραλοί αποδεικνύονται και οι πιο γενναιόδωροι, οι οποίοι περνούν στην Ελλάδα 12 περισσότερες μέρες από κάθε άλλο επισκέπτη δαπανώντας συνολικά 1420 ευρώ, με τους Καναδούς (1207 ευρώ), τους Αμερικάνους (1098 ευρώ) και τους Ρώσους (1005 ευρώ) να ακολουθούν.
ΠΗΓΗ:neoskosmos.com