22 Απριλίου 2014

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΡΟΙΚΟΥΣ ΜΑΣ

Η μνήμη του Αγίου Γεωργίου τιμάται στις 23 Απριλίου. Σε περίπτωση που η ημερομηνία αυτή τυγχάνει πρίν το Πάσχα, η εορτή του Αγίου Γεωργίου μετατίθεται την Δευτέρα του Πάσχα.
Ιδιαίτερη είναι η τιμή του Αγίου Γεωργίου και στην Μητρό­πολη Ηλείας. Σε σύνολο 282 ναών οι 87 είναι αφιερωμένοι σ' αυτόν δηλαδή οι πιο πολλοί μετά από αυτούς που είναι καθαγιασμένοι στην Θεοτόκο. Οι 30 από αυτούς είναι ενοριακοί.
 
Τον Άγιο Γεώργιο πανηγυρίζουν η  ΜΕΓΑΛΗ Ι. Μονή Αγίου Γεωργίου Καιρου Αιγυπτου οι ομώνυ­μες ενορίες Αμαλιάδας και Νέας Μανωλάδας, καθώς και οι ενορίες Δουνεΐκων, Πέρα Χαβαρίου, Αμπελώνα, Γρανιτσεΐκων, Κορυφής, Πρασίνου, Σαλμώνης, Φωναϊτίκων, Εφύρας, Λουκά, Άνω Κουρτεσίου, Βραχνεΐκων, Ανδραβίδας, Καβασίλων, Λάππα, Λυγιάς, Μαρκοπούλου, Τραγανού, Νεαπόλεως, Νεοχωρίου, Παλαιοχωρίου, Αγίου Γεωργίου Λαντζοΐου, Άσπρων Σπι­τιών, Αμυγδαλής, Αστρά, Βύλιζας, Ζαχαρεΐκων, Κακοταρίου, Κάμενας καί Μιράκας.
Το  Πατριαρχειο Αλεξανδρειας και Πασης Αφρικης 
Στο Αυγείο την ημέρα της γιορτής του, οπότε γιορτάζει ο κοιμητηριακός ναός της ενορίας, λαμβάνουν χώρα ιπποδρομίες και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ   ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
 
ΑΓΙΕ ΓΕΩΡΓΙΕ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΕ 
 
ΣΥΝΤΡΙΒΙΤΩΣΑΝ  ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΚΑΙ ΖΩΟΠΟΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΟΣ  ¨¨ " ΣΑΤΑΝΙΚΩΝ ""  ΔΥΝΑΜΕΩΝ
 
ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ