24 Απριλίου 2014

ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Οι μαϊμούδες

Panhellenic Post - The Online Newspaper of Hellenism 
http://PanhellenicPost.com

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Βρε από πότε οι μαϊμούδες το έσκασαν από τις ζούγκλες και εγκαταστάθηκαν όλες στην Αθήνα;  Ούτε που το πήραμε χαμπάρι! Όχι τίποτε άλλο, αλλά αφήσανε αμανάτι τους χιμπατζήδες!
Και τώρα τι θα απογίνουν οι χιμπατζήδες δίχως τις μαϊμούδες; Ιδού η απορία! Θα τους γράφουν γράμμα …με το χέρι!
Σε ό,τι αφορά τα καθ ημάς, αποκτήσαμε εκτός από μαϊμούδες μαϊμούδες και μαϊμούδες τσάντες, μαϊμούδες ρολόγια, μαϊμούδες αρώματα, μαϊμούδες ρούχα και μαϊμούδες διπλώματα!..
Ναι, βέβαια. Και να πεις ότι πρόκειται για νεαρούς που θέλουν να βρουν μια θέση εργασίας μέσα στην λαίλαπα της ανεργίας του 30 %, να πεις κομμάτια να γίνει. Αλλά να είσαι ευυπόληπτος πολίτης κάποιας ηλικίας και να καταθέτεις μαϊμού πτυχίο για να γίνεις διευθυντής σε νοσοκομείο, να γίνεις αρχίατρος χωρίς δίπλωμα, να χτίζεις σπίτια δίχως άδεια, να διδάσκεις ξένη γλώσσα χωρίς γνώσεις; Είναι δυνατόν;
Στα χώματα του Αριστοτέλη, του Ιπποκράτη και του Σωκράτη;
Τώρα θα πείτε, και γιατί να μην είναι;  Σάματις αυτοί που κατά καιρούς μας κυβερνούσαν δίχως να σκαμπάζουν από πολιτική ήταν καλύτεροι; Πάρτε το απόφαση. Ζούμε στην εποχή της μαϊμούς. Αυτές κάνουν κουμάντο και στη ζούγκλα και στη ζωή μας, που επίσης έχει γίνει ζούγκλα!
Συγγνώμη, αλλά εδώ άλλοι γίνονται επίτιμοι διδάκτορες χωρίς να έχουν όχι πτυχίο, ούτε καν απολυτήριο! Φταίνει αυτοί; Όχι, βέβαια! Φταίει η …γραφειοκρατία! Τι τους ζητάνε τόσα διπλώματα για να πιστοποιήσουν τα προσόντα τους; Ε; Άμα ξέρεις να οδηγείς αυτοκίνητο, χρειάζεσαι άλλο δίπλωμα για να οδηγήσεις ημιφορτηγό; Μέχρι και νταλίκα μπορείς! Ένα τιμόνι έχουν όλα τα οχήματα!  Το στρίβεις αριστερά πάει -που λέει ο λόγος- αριστερά. Το στρίβεις δεξιά, πάει στον …γκρεμό!
Ποιος τους είπε να βάλουν το γκρεμό στα …δεξιά;
Αλλά και αριστερά που πάει πάλι γκρεμός είναι!
Μόνον που είναι γκρεμός…μαϊμού!  Καμουφλάζ, πως το λένε;
Στην Ελλάδα σήμερα, άμα δεν είσαι γνήσια μαϊμού, είσαι μαϊμού καμουφλάζ! Άλλο ψηφίζεις και άλλο σου βγαίνει!
Λες, ψηφίζω για να απαλλαγώ από τα μνημόνια. Μπα, ανακαλύπτεις το άλλο πρωί ότι πάλι με τα μπούνια μέσα στα μνημόνια είσαι. Σου λένε, διώξαμε τις βάσεις. Και οι βάσεις εξακολουθούν να υπάρχουν συνεχώς εικοσιπέντε χρόνια τώρα από όταν περήφανα τις διώξαμε! Και το πανηγυρίσαμε, μάλιστα. Όχι τώρα, τότε.
Σου λένε, εμείς θα σβήσουμε τα χρέη. Ανακαλύπτεις ότι τα χρέη όχι μόνο δεν σβήστηκαν, αλλά αυγατίζουν από πάνω με τους τόκους! Ε, σάματις αυτοί θα τα πληρώσουν; Εσύ, πάντως, το συνειδησιακό σου καθήκον το επιτέλεσες. Τους έστειλες στο σπίτι τους!
Όχι τους τοκογλύφους. Ούτε τους Ευρωπαίους. Τους  Πομάκους, που δεν θέλουν να λογιάζονται για Τούρκοι, αλλά για Έλληνες!
Και να σκεφθεί κανείς πως η πλατεία Κουμουνδούρου έχει μετονομασθεί σε πλατεία Ελευθερίας!