23 Απριλίου 2014

Η Ελλάδα έχει τη τιμητική της στην έκθεση τουρισμού στη Βραζιλία

Panhellenic Post - The Online Newspaper of Hellenism
http://PanhellenicPost.com

Το «χαρτί» του τουρισμό αποτελούσε ανέκαθεν τον κρυφό «άσσο» στο μανίκι της Ελλάδας, αφού η οικονομία στηρίζεται ως επί το πλείστον στον πλούτο που φέρνουν οι τουρίστες.
Στηn έκθεση World Travel Market Latin America που εγκαινιάζεται σήμερα στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, η Ελλάδα είναι η τιμώμενη χώρα.
Ο επικεφαλής της έκθεσης, Λόρενς Ρέινις, σε δηλώσεις τόνισε πως η Ελλάδα, με την ιστορία και τον πολιτισμό που κουβαλάει, έχει μία μακρά συνεργασία με τη World Travel Market μπορεί να «ανοίξει» φτερά στην αγορά της Λατινικής Αμερικής με τον αριθμό των τουριστών από την Λατινική Αμερική να αυξάνεται διαρκώς.
Ο .γ. του ΕΟΤ, Πάνος Λειβαδάς, σημείωσε πως η δημοτικότητα της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού αυξάνεται στη Βραζιλία και γενικότερα στη Λατινική Αμερική. Σύμφωνα, μάλιστα, με μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων σε συνεργασία με την Oxfords Economics, ο αριθμός των Βραζιλιάνων τουριστών που επισκέφθηκε την Ελλάδα μεταξύ 2008 και 2013 αυξήθηκε κατά 36%, φθάνοντας, φτάνοντας περίπου τις 40.000.
Η έκθεση θα συμπεριλαμβάνει, ακόμα, μία σειρά από συζητήσεις εμπειρογνωμόνων οι οποίοι θα αναλύσουν τις τάσεις για θέματα που σχετίζονται με την τεχνολογία, τις αερομεταφορές και τον αθλητικό τουρισμό. Εκτός από τους παραδοσιακούς συμμετέχοντες, όπως μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία, ξενοδοχεία και κρατικοί φορείς, το «παρών» θα δώσουν στην έκθεση και εταιρείες από τον τομέα της τεχνολογίας, όπως η Google και η Τripadvisor.
Fortunegreece.com