24 Απριλίου 2014

Υφυπουργός για …τσίμπιμα!

Panhellenic Post - The Online Newspaper of Hellenism 
http://PanhellenicPost.com

<<Κατ’ αρχήν θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό κ. Γεροντόπουλο και τους συμβούλους του για την πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα διευθέτηση της
μιας εκ των δύο περιπτώσεων που ανέφερα με αντίγραφα κατά την συνέντευξη στο Σύδνεϋ>>.
Τη φράση τη γράφουμε όπως μας την είπαν στο τηλέφωνο από το Σίδνεϊ. Εμπεριέχεται, μας είπαν, σε ευχετήριο τηλεγράφημα προς τον ΥΦΥΠΕΞ. Συνήθως έχουμε την έκφραση παραπόνων προς την πολιτική ηγεσία για υποσχέσεις που ποτέ δεν τηρούνται. Ασφαλώς, πρόκειται για την ανατροπή του γνωστού σκηνικού.
Εκτός εάν πρόκειται για …φάρσα, σκεφθήκαμε. Έλα, όμως, που η συνέχεια ήταν αρκούντως …πειστική! “Ο αδελφός μας στην Νότια Αυστραλία (Αδελαϊδα) πήρε την αξιολόγηση της περιουσίας του από την Εφορία της Κέρκυρας χάριν της δικής σας διαμεσολάβησης, τρελάθηκε από χαρά και μου ζήτησε να σας μεταφέρω και τα
δικά του χίλια ευχαριστώ”.
Επομένως, οι ευχαριστίες στον Υφυπουργό είναι γνήσιες, έστω και εάν του ανετέθη και άλλη περίπτωση που ακόμα δεν έχει αυτή ευοδωθεί! (Ε, καλά πακέτο του έδωσαν τα αιτήματα;)
Το επόμενο αίτημα αφορά περίπτωση στην Εφορία όπου για δηλωμένο εισόδημα 191 ευρώ ζητείται φόρος… 999,21 ευρώ από την εφορία της Καβάλας! Το γράφουμε διότι παρόμοιες παράλογες περιπτώσεις, που αφορούν, δυστυχώς, ομογενείς, είναι πάρα πολλές. Δεν σημαίνει βέβαια ότι ο Υφυπουργός θα πάρει σβάρνα τις εφορίες να διευθετεί φορολογικές υποθέσεις αποδήμων, οι έφοροι, όμως, μπορούν να είναι περισσότερο προσεκτικοί ώστε να μην εμφανίζονται τέτοιες κραυγαλέες αδικίες σε βάρος των Ομογενών.
Και καλά να είναι συνεπής ο Υφυπουργός. Εάν δεν ήταν;