29 Απριλίου 2014

Σού ΄πα, μου πες κλπ. αναπόδεικτα!

Panhellenic Post - The Online Newspaper of Hellenism 
http://PanhellenicPost.com

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Οι Δημοκρατίες καταλύονται: Με στρατιωτικά πραξικοπήματα. Με παρατεταμένες απεργίες. Με επαναστάσεις.
Οι Κυβερνήσεις πέφτουνε: Με την απώλεια της δεδηλωμένης. Με εκλογές.
Καμμιά φορά επιχειρείται η ανατροπή μιας Κυβέρνησης και με ένα κρυφό βίντεο, με κάποιο “καυτό” ντοκουμέντο!
‘Όταν δεν υπάρχει “ζωντανό” προϊόν υποκλοπής, έρχονται οι «αποκαλύψεις» μέσω διηγηματικών επιστολών!..
Εκεί εμπεριέχεται μία αφήγηση, δηλαδή ένα παραμύθι. Σύμφωνα με την μεθοδολογία αυτή, εσύ γράφεις μεταχρονολογημένα αυτά που νομίζεις ή που θυμάσαι ή που θα ήθελες ο συνομιλητής σου να σου είχε πει, με τη σειρά που θα ήθελες να σου τα είχε πει και με τον τόνο, ύφος κλπ που, επίσης, θα βόλευε την περίπτωση. Και ο τον καιρό εκείνο συνομιλητής σου, πρέπει να αποδείξει σήμερα ότι δεν είναι ελέφαντας!
Στην προκειμένη περίπτωση ο προσωρινά κρατούμενος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, έγραψε την προς Τσιάρα επιστολή με την ψυχραιμία που ο βομβιστής κατασκευάζει τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό…
Οποία απογοήτευση, για τον ίδιο, όμως. Αντί για «μπαμ» ο μηχανισμός έκανε …«τσαφ»! Αντί για νεκρούς, για συντρίμμια και για καταστροφές, δεν κατάφερε να προκαλέσει παρά κάποιες επιπόλαιες γρατσουνιές…
Μαζί με την ελευθερία τους φαίνεται ότι έχασαν και την επιχειρηματολογία τους! Αλήθεια, από πότε η θεσμική υποχρέωση ενός υπουργού να συναντάται με τους βουλευτές, αποτελεί …παράπτωμα;
Από πότε η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ βουλευτών, αποτελεί …αδίκημα;
Εάν κάποιος κακόπαθε από την εν λόγω επιστολή, αυτή είναι σίγουρα η αξιοπιστία του συγγραφέα. Επειδή αποδίδει στα όποια λεχθέντα τότε, πρόθεση και ερμηνεία που τον εξυπηρετούν σήμερα.
Δεν θα ασχοληθούμε με την επιστολή καθ΄εαυτήν και τα όσα εκεί αναφέρονται. Τα οποία, έτσι κι αλλιώς, χαρακτηρίζονται από μία αβάσταχτη ελαφρότητα. Ακόμη κι έτσι ακριβώς εάν είχαν συμβεί τα πραγματικά περιστατικά, ουδέν μεμπτό αποδεικνύεται, ουδέναν εκθέτουν και, από την άλλη μεριά, κανέναν δεν βοηθούν να απαλλαγεί από τις όποιες κατηγορίες η Δικαιοσύνη θεωρεί ότι τον βαρύνουν.
Επισημαίνουμε το φαινόμενο μόνο και μόνο για να μην ζήσουμε τον παραλογισμό οι κατηγορούμενοι να μεταβάλλονται σε κατηγόρους.
Εάν, μάλιστα, τους πείσουμε ότι αρκεί ο όποιος λόγος τους ως απόδειξη των ισχυρισμών τους, τότε το φαινόμενο θα λάβει μορφή χιονοστιβάδας αποβλέποντας στην απώλεια της δεδηλωμένης από την συγκυβέρνηση…
Μόνον η κοινή λογική του ψύχραιμου ψηφοφόρου μπορεί να αποτελέσει αντιστάθμισα στις μεθοδεύσεις αυτές. Το λαϊκό αισθητήριο γνωρίζει άριστα πρόσωπα και πράγματα. Εκτιμά συμπεριφορές, συνέπεια και ευγένεια.
Γνωρίζει και κάτι άλλο. Ότι δεν πρέπει να επιτρέψει αποσταθεροποιητικές καταστάσεις τώρα που η χώρα με θυσίες των πολιτών της, βγαίνει με μικρά αλλά σταθερά βήματα, από το πιο σκοτεινό οικονομικό τούνελ του ελεύθερου βίου της.
Και αυτά επειδή σού ΄πα, μου πες κλπ. αναπόδεικτα!