15 Μαΐου 2010

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΝΑ ΚΑΤΡΑΚΥΛΗΣΕΙ - ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ

Διολίσθησης συνέχεια για ευρώ που πιέστηκε έως τα 1,2359 δολ. 
ΣTH δίνη των φόβων εκτροχιασμού της ευρωπαϊκής ανάπτυξης λόγω των αυστηρών δημοσιονομικών μέτρων βρέθηκε χθες το ευρώ, το οποίο κατρακύλησε έως τα 1,2359 δολάρια. Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, διαβεβαίωνε τις αγορές ότι το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων δεν μεταβάλλει τη νομισματική πολιτική της τράπεζας. Ο κεντρικός τραπεζίτης επανέλαβε ότι βασική προτεραιότητα παραμένει η σταθερότητα των τιμών.
Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα συνέχισε την πτωτική του πορεία και χθες στις διεθνείς χρηματαγορές. Η ισοτιμία του υποχώρησε έως τα 1,2359 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο 18 μηνών. Το ενιαίο νόμισμα υποχώρησε και στα 114,78 γιεν. 
Η πορεία του ευρώ απασχόλησε τη δεύτερη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών των G7 που έγινε χθες, μετά τη διάσκεψη του προηγούμενου Σαββατοκύριακου. Ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Ναότο Καν δήλωσε ότι οι υπουργοί ενημερώθηκαν «για τις προσπάθειες που καταβάλλονται στην Ευρώπη για τη σταθεροποίηση του ευρώ», προσθέτοντας ότι κατά την τηλεδιάσκεψη εξετάστηκαν «διάφορα θέματα», χωρίς να δώσει διευκρινίσεις εάν αποφασίστηκε συντονισμένη παρέμβαση.
Ο Ζαν Κλοντ Τρισέ θέλησε να διασκεδάσει τις ανησυχίες που εγείρονται αναφορικά με την πιθανότητα η νέα πολιτική της ΕΚΤ για την αγορά κρατικών ομολόγων να πυροδοτήσει πληθωριστικές πιέσεις. Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt», ο πρόεδρος της ΕΚΤ υπογράμμισε ότι «η σταθερότητα των τιμών αποτελεί τη βασική μας προτεραιότητα και τα τελευταία 11 χρόνια εκπληρώσαμε με επιτυχία τον στόχο μας. Δεν έχουμε αλλάξει την πολιτική μας στάση. Η επιπλέον ρευστότητα που θα διαθέσουμε μέσω της αγοράς ομολόγων θα απορροφηθεί. Η διάθεση προθεσμιακών τίτλων με ελκυστικά επιτόκια αποτελεί αποδοτικό τρόπο για τον έλεγχο της μεγάλης ρευστότητας». Υπογράμμισε μάλιστα ότι «το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ δεν θα ανεχτεί τον πληθωρισμό».

Σ.Σ.
Μετα την δηλωση Ρουμπινι οτι θα πρεπει να γινει μια "πραγματικη υποτιμηση" του ευρω εναντι του δολλαριου, απορουμε γιατι φοβουνται οι ευρωπαιοι την "κατρακυλα" του ευρω , αφου με αυτην την πτωση του υποτιμαται μονο του.
Τα ειδαμε τα αποτελεσματα εδω και τοσα χρονια με  το ευρω να εχει σκαρφαλωσει στο 1.49/1.50 εναντι του δολλαριου, και ειδαμε  τα οικονομικα  χαλια μας οπως και τα χαλια αλλων ευρωπαικων κρατων
Αφειστε το να πεσει και αλλο, και καλο θα ειναι να κατεβει και αλλο -στο 0.90 ετσι ωστε ΗΠΑ και Ιαπωνια να αρχισουν παλι να αγοραζουν ευρωπαικα προιοντα, να δουλεψουν παλι τα ναυπηγεια, ωστε οι εφοπλιστες να παραγγελουν πλοια σε ελληνικα και ευρωπαικα ναυπηγεια και οχι στην Κορεα και Κινα περα της αυξησης του τουρισμου κ.α

Η Ευρωπη θελει το ευρω ισχυροτερο του δολλαριου,απο την αλλη πλευρα ομως δεν βλεπει οτι ολες οι συναλλαγες και τραπεζικες πιστωσεις για αγοραπωλησιες προιοντων γινονται σε δολλαρια ανγκαζοντας τις ΗΠΑ να στραφουν σε ασιατικες χωρες και χωρες της απω ανατολης με αποτελεσμα να πεσει ο δεικτης εξαγωγων της ευρωπης και κατα συνεπεια τα λουκετα σε εργοστασια -και ναυπηγεια

 ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ