29 Μαΐου 2010

Προαναγγελία διαγραφών από τον πρόεδρο της Ν.Δ.

ΔEN απολογούμαι για το χθες, δεν θα απολογούμαι για νοοτροπίες και συμπεριφορές τύπου Παυλίδη ή Βουλγαράκη ή Ρουσόπουλου", τόνισε ο πρόεδρος τη Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας έτσι ένα βήμα στην απομάκρυνση όσων "πλήγωσαν" –όπως ο ίδιος έχει αναφέρει– "την παράταξη"."Αν δεν το έχετε καταλάβει, εγώ έχω πάρει εντολή να χτίσω μια καινούργια Νέα Δημοκρατία", τόνισε και πρόσθεσε: "Oποιος –το ξεκαθαρίζω– έχει βλάψει την παράταξη, δεν θα είναι μαζί μας. Αλλά και δεν πρόκειται να αφήσω ποτέ κανέναν να στοχοποιηθεί άδικα. Τίποτε άλλο".
Οι δηλώσεις Σαμαρά ήρθαν λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση για τη σύσταση της Επιτροπής Αξιολόγησης στη Νέα Δημοκρατία.


Απάντηση   Θ. Ρουσόπουλου
Ο πρώην βουλευτής, Θ. Ρουσόπουλος, τόνισε ότι από τη δήλωση του αρχηγού της Ν.Δ. "είναι φανερό ότι ο ίδιος δεν σέβεται τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βουλή και τη Δικαιοσύνη και έχει εκδώσει ήδη τις αποφάσεις του".
Πρόσθεσε ότι "δεν ζήτησα ποτέ και από κανέναν, ούτε από τον κ. Σαμαρά, να απολογηθεί για εμένα" και πως "η αλήθεια και το ήθος μου δεν έχουν ανάγκη από τέτοιου είδους υπερασπίσεις".


"Προσδοκώ να κριθώ από τη δικαιοσύνη και όχι από κομματικούς μηχανισμούς και τις σκοπιμότητές τους. Θα το επιδιώξω μέχρι τέλους και θα δικαιωθώ πλήρως. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, κύριε Σαμαρά, και εσείς αυτό το γνωρίζετε", συμπλήρωσε.
Αντίδραση  Αρ. Παυλίδη
"Το ποιος έβλαψε και συνεχίζει συστηματικά να βλάπτει ανεπανόρθωτα την παράταξη φαίνεται πως δεν το ΅χει πάρει ακόμη είδηση ο κ. Σαμαράς", σχολίασε ο πρώην υπουργός Αιγαίου, Αριστοτέλης Παυλίδης, ο οποίος καταλόγισε στον νυν πρόεδρο της Ν.Δ. ότι προχωρεί με ταχύ ρυθμό στην "κατεδάφιση της παράταξης".