13 Μαΐου 2010

Η Aegean ( Ομιλος Μελισανιδη) εξαγόρασε τη Shell στο Las Palmas

Στην εξαγορά των εγκαταστάσεων καυσίμων της εταιρίας Shell στο Las Palmas προέβη η ελληνικών συμφερόντων εισηγμένη στο NYSE διεθνής εμπορική εταιρία ανεφοδιασμού ναυτιλιακών καυσίμων Aegean.  ( Του Δημ Μελισανιδη)  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εγκατάσταση της Shell βρίσκεται στο λιμάνι του Las Palmas στα Κανάρια νησιά, στον Ατλαντικό Ωκεανό και λειτουργούσε κάτω από τη διεύθυνση της Shell Ισπανίας.

    Ειδικότερα, βάσει της συμφωνίας εξαγοράς, στην κατοχή της Aegean θα περιέλθουν:

    - Εγκατάσταση 70.000 mt

    - Δύο αγωγοί φορτοεκφόρτωσης

    - Αγωγοί απευθείας σύνδεσης με όλες τις προβλήτες του λιμανιού

    - Δυο κτήρια για τις διοικητικές λειτουργικές ανάγκες

    - Ένα εργοστάσιο παραγωγής λιπαντικών, καθώς και

    - Εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου

    Όλο το προσωπικό του τερματικού σταθμού θα παραμείνει με την Aegean, ενώ τη γενική διεύθυνση θα εξακολουθήσει να έχει ο μέχρι τώρα γενικός διευθυντής των εγκαταστάσεων, κ. Manuel Martin. Η εγκατάσταση διαθέτει όλες τις βαθμίδες των ναυτιλιακών καυσίμων. Οι συνολικές πωλήσεις στο λιμάνι του Las Palmas υπερβαίνουν τους 2.000.000 τόνους, ετησίως, με μερίδιο αγοράς της Shell 25%.

    Η Aegean θα ενισχύσει το νέο της σταθμό με 2 καινούργια double hull, ανεφοδιαστικά πλοία, για παραδόσεις εντός και εκτός λιμένα, ενδυναμώνοντας ακόμα περισσότερο τη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη. Με την απόκτηση της Shell στο Las Palmas, η Aegean διαθέτει πλέον 18 σταθμούς παγκοσμίως, ενώ συνεχίζει το επενδυτικό της πρόγραμμα, που θα της επιτρέψει την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της και σε άλλες αγορές της παγκόσμιας ναυτιλίας.