16 Μαΐου 2010

Στρος Καν: «Θα διαδήλωνα κι εγώ, αν ήμουν Έλληνας...»


Κριτική στον τρόπο με τον οποίο οι Ευρωπαίοι διαχειρίστηκαν την ελληνική κρίση καθώς και στο γεγονός ότι χορηγούν δάνεια στην Ελλάδα με υψηλό επιτόκιο άσκησε ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Μιλώντας στο Mega, ο Ντομινίκ Στρος Καν, είπε ότι η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη, αν η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε λάβει την απόφαση να στηρίξει την Ελλάδα ήδη από τον Φεβρουάριο. «Θα είχαμε τον χρόνο να συζητήσουμε με μεγαλύτερη άνεση το πρόγραμμα σταθεροποίησης, ώστε να προστατευθούν οι πιο ευάλωτοι. Θα είχαμε τον χρόνο να πείσουμε τους Ευρωπαίους να δανείσουν την Ελλάδα με χαμηλότερο επιτόκιο», τόνισε ο Στρος Καν που διαβεβαίωσε ότι στόχος του ΔΝΤ είναι να βοηθήσει την Ελλάδα και όχι, όπως είπε, «να τιμωρήσει τον ελληνικό λαό».
«Κι εγώ, αν ήμουν μέλος ελληνικού συνδικάτου, θα έβγαινα στον δρόμο να διαδηλώσω», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΔΝΤ. «Πρέπει όμως οι Έλληνες να καταλάβουν ότι αυτή την ώρα δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Ο μόνος τρόπος να αποφύγουν τα προβλήματα, αυτοί και τα παιδιά τους, είναι να κάνουν τώρα αυτήν την προσπάθεια», τόνισε ο Στρος Καν.
Παράλληλα, πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, αναφέρουν ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι έτοιμο να αναπροσαρμόσει το πρόγραμμα δανεισμού προς την Ελλάδα, παρατείνοντας την περίοδο αποπληρωμής του δανείου από τα τρία στα πέντε χρόνια.