27 Μαΐου 2010

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ κ ΧΡΗΣΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ

ο βετερανος δημοσιογραφος κ Χρηστος Νικολαιδης (δεξια) σε προσφατη επισκεψη του στον Ελληνισμο της Αλεξανδρειας


Ο γνωστος στους ελληνες της διασπορας Βορειοελλαδιτης Δημοσιογραφος κ Χρηστος Νικολαιδης (του τηλεοπτικου σταθμου του Δημου Θεσσαλονικης TV 100 ) μας  απεστειλε το ακολουθο μηνυμα σχετικα για μια εκπομπη του καναλιου που θα προβληθει το Σαββατο στις 8.30 μμ -
Ειναι ομολογουμενως μια μεγαλη επιτυχια και τον συγχαιρουμε
Παντα τετοια Χρηστο
ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Δηγμα Δωρεάν, εκπομπή δεύτερη

Στην Κωνσταντινούπολη ταξιδεύει αυτήν την εβδομάδα το «Δήγμα Δωρεάν» για το δεύτερο επεισόδιο της εκπομπής, που επιμελείται και παρουσιάζει ο Χρήστος Νικολαίδης και θα μεταδοθεί το ερχόμενο Σάββατο στις 8.30 μ.μ..

Η εκπομπή ταξιδεύει στην «Βασιλεύουσα» για να καταγράψει ένα μοναδικό ελληνοθόδοξο έθιμο, το οποίο όμως τελούν χιλιάδες μουσουλμάνοι αναζητώντας το θαύμα! Πρόκειται για το προσκύνημα στον Άγιο Γεώργιο τον Κουδουνά, στο γραφικό βυζαντινό μοναστήρι στη νήσο Πρίγκηπο, όπου βρέθηκαν την 23η Απριλίου 2010 περισσότεροι από 50.000 Τούρκοι προσκυνητές για να αφήσουν τάματα στον Άγιο.

Η κάμερα της εκπομπής καταγράφει τον απίστευτο σεβασμό προς την εικόνα του λαοφιλούς Αγίου, τις παρακλήσεις των Τούρκων αλλά και τα δύο γραφικά έθιμα, που με ενθουσιασμό ακολουθούν οι προσκυνητές. Παράλληλα, μιλούν οι δύο μοναχοί που λειτουργούν το ιστορικό μοναστήρι για το στοιχείο το οποίο φέρνει κατά χιλιάδες τους προσκυνητές και διηγούνται ιστορίες που άκουσαν από αυτούς.
Την εκπομπή σκηνοθετεί ο Ζάχος Σαμολαδάς, οπερατέρ ο Λευτέρης Κεσίδης και βοηθός παραγωγής είναι η Ελευθερία Ακρίβη