30 Μαρτίου 2013

Ινδία: Δικάζονται έξι άνδρες που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό Ελβετίδας τουρίστριας

Ξεκίνησε σήμερα σε δικαστήριο της κεντρικής Ινδίας η δίκη έξι ανδρών που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό Ελβετίδας τουρίστριας, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Η 39χρονη και ο σύζυγός της δέχτηκαν επίθεση και έπεσαν θύματα ληστείας ενώ κατασκήνωναν κοντά σε χωριό στην περιοχή Ντατία του κρατιδίου Μαντία Πραντές, πριν από δύο εβδομάδες.
"Η δίκη ξεκίνησε σήμερα με την κατάθεση στο δικαστήριο του πρώτου μάρτυρα. Νωρίτερα σε μία ακροαματική διαδικασία οι κατηγορούμενοι είχαν δηλώσει αθώοι», είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας της περιοχής ΡΣ Πρατζαπάτι.
Εναντίον των έξι ανδρών, ηλικίας από 20 έως 25 ετών, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ομαδικό βιασμό, ληστεία και άλλες αξιόποινες πράξεις, δήλωσε ο υπεύθυνος των ερευνών ΝΣ Ραουάτ.
Οι νέοι, αυστηρότεροι νόμοι που αφορούν τον βιασμό προβλέπουν ως μικρότερη ποινή φυλάκισης τα 20 χρόνια--από 10 που ήταν μέχρι σήμερα--και ως μεγαλύτερη τα ισόβια.
Ανώτατοι αξιωματικοί της αστυνομίας έχουν δηλώσει ότι διαθέτουν ικανοποιητικό αριθμό ενοχοποιητικών στοιχείων--περιλαμβανομένου του DNA-- για την καταδίκη των κατηγορούμενων.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, μία 23χρονη φοιτήτρια βιάστηκε ομαδικά σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί και πέθανε ύστερα από την επίθεση, γεγονός που προκάλεσε την λαϊκή οργή σε μία χώρα όπου ο βιασμός είναι συχνό φαινόμενο αλλά σπανίως καταγγέλλεται.
Πηγή: ΑΜΠΕ