26 Μαρτίου 2013

Μεντβέντεφ: Λεηλασία η απόφαση για την Κύπρο

Medvedev

Λεηλασία χαρακτήρισε το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μενβέντεφ, ο οποίος φέρεται να δήλωσε πως η Ρωσία θα εξετάσει προσεκτικά τις συνέπειες και τις επιπλοκές που προκύπτουν από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup για την Κύπρο. Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του υπ.Οικονομικών της Κύπρου, Μ.Σαρρή στο CNBC, ο οποίος εκτιμούσε πως οι σχέσεις της Κύπρου και της Ρωσίας δεν θα πληγούν από τις τελευταίες εξελίξεις.

Οι σχέσεις της Κύπρου και της Ρωσίας δεν θα πληγούν εξαιτίας της συμφωνίας διάσωσης που επιτεύχθηκε στο Eurogroup και του σκληρού πλήγματος που αυτή συνεπάγεται στους Ρώσους καταθέτες υποστήριξε σε δηλώσεις του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Μ.Σαρρής.
Ο κ.Σαρρής αφού υποστήριξε ότι είναι κατανοητό πως οι Ρώσοι απογοητεύθηκαν και υπέστησαν σοκ από αυτήν την εξέλιξη των πραγμάτων, σημείωσε πως οι σχέσεις των δύο χωρών θα παραμείνουν καλές. «Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερη κατηγορία πλούσιων ανθρώπων που έχουν τα χρήματα τους στην Κύπρο. Οι Ρώσοι έχουν τους δικηγόρους τους, τους λογιστές τους, τις οικογένειες τους και τους φίλους τους στην Κύπρο, επομένως η φιλία μας μπορεί να ξεπεράσει ένα σοκ όπως είναι αυτό» σημείωσε ο κ.Σαρρής.
Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου χαρακτήρισε καλή συμφωνία αυτήν που επιτεύχθηκε στο Eurogroup, τονίζοντας ότι αντιμετωπίζει ουσιαστικά και αποφασιστικά βασικά ζητήματα» ενώ σημείωσε πως η σύγκριση των συμφωνιών με τη Ρωσία και την Ευρώπη δεν είναι εύκολη καθώς έχουν διαφορετικές διαστάσεις και χαρακτηριστικά.
 toxrima.gr