26 Μαρτίου 2013

Panhellenic Post - The Online Newspaper of Hellenism http://PanhellenicPost.com -------------------------------------------------------------------------------- Ρεκόρ επισκεπτών σημειώθηκε στην έκθεση με τίτλο «2.000 χρόνια θησαυρών του Μεγάλου Αλεξάνδρου», η οποία φιλοξενείται στο Μουσείο του Σύδνεϋ στην Αυστραλία. «Η προσέλευση επισκεπτών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο», εξήγησε σε δηλώσεις του ο διευθυντής του Μουσείου, Φρανκ Χάγουορθ, προσθέτοντας ότι η έκθεση λήγει στις 28 Απριλίου. Συνολικά, η έκθεση περιλαμβάνει 400 εκθέματα γύρω από τον μύθο και την πραγματικότητα που περιβάλλει τον επικεφαλής των μακεδονικών στρατευμάτων που κατάφερε να φθάσει μέχρι τα βάθη της Ασίας και να κυριαρχήσει σε μεγάλο τμήμα του τότε γνωστού κόσμου. Οι θησαυροί μεταφέρθηκαν από το Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης. Η έκθεση ξεκινά με τον μύθο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, συνεχίζεται με το ιστορικό υπόβαθρο και την εκστρατεία στην Ανατολή, και ολοκληρώνεται με τους θρύλους .

Panhellenic Post - The Online Newspaper of Hellenism
http://PanhellenicPost.com

Μεξικό, Παραγουάη και μια εκ των Γκάνα, Μάλι, Αίγυπτος και Νιγηρία, θα βρεθούν στο δρόμο της Εθνικής ομάδας Νέων στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20 που θα διεξαχθεί σε περίπου τρεις μήνες στην Τουρκία.

Η εθνική ομάδα συμμετέχει για πρώτη φορά στη διοργάνωση, και εξασφάλισε την πρόκριση μετά τη δεύτερη θέση στο ευρωπαϊκό του περασμένου καλοκαιριού.
Το μουντιάλ της Τουρκίας θα πραγματοποιηθεί από τις 21 Ιουνίου μέχρι τις 13 Ιουλίου και οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε επτά πόλεις. Αντάλια, Μπούρσα, Γκαζιαντέπ, Κωνσταντινούπολη, Καϊσέρι, Ρίζε, Τραπεζούντα, με την Ελλάδα να αγωνίζεται σε Γκαζιαντέπ και Τραπεζούντα.

Αναλυτικά οι όμιλοι του Παγκόσμιου Κυπέλλου
1ος όμιλος: Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, CAF
2ος όμιλος: Πορτογαλία, Κούβα, Κορέα, CAF
3ος όμιλος: Τουρκία, Ελ Σαλβαδόρ, Κολομβία, Αυστραλία
4ος όμιλος: Μεξικό, Παραγουάη, Ελλάδα, CAF
5ος όμιλος: Χιλή, Αγγλία, Ιράκ, CAF
6ος όμιλος: Κροατία, Ουρουγουάη, Ουζμπεκιστάν, OFC Champion
NewsIt.gr