30 Μαρτίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Σε ρόλο εμπροσθοφυλακής της τρόικας ο Κυρ. ΜητσοτάκηςΕπίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για τις απολύσεις στο Δημόσιο.
Μιλώντας στον ΒΗΜΑ fm, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως πρέπει να σπάσει το ταμπού των απολύσεων στο Δημόσιο. «Αν σπάσει το ταμπού των απολύσεων στο δημόσιο, η κυβέρνηση θα κερδίσει ένα σημαντικότατο διαπραγματευτικό όπλο, για να μπορέσει να πετύχει παρεμβάσεις και στην φορολογική πολιτική και σε ζητήματα που αφορούν την μεγαλύτερη πλειοψηφία των πολιτών όπως τα κόκκινα δάνεια». Μάλιστα τόνισε ότι «σε μία ουσιαστική διαπραγμάτευση δίνεις και παίρνεις».

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει πως ο βουλευτής της ΝΔ σε ρόλο εμπροσθοφυλακής της τρόικας έθεσε σήμερα ευθέως το ζήτημα μαζικών απολύσεων στο δημόσιο, της διατήρησης του εξοντωτικού και εκβιαστικού χαρατσιού της ΔΕΗ προετοιμάζοντας το έδαφος για νέα μέτρα.

«Είναι φανερό πως η κυβέρνηση, συνεπής στη στρατηγική της υποταγής, για μια ακόμη φορά, από κοινού με τους εκπροσώπους των δανειστών θα εξαπολύσουν μια νέα επίθεση ενάντια στη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. Δεν δίστασαν να εγκαταλείψουν τον κυπριακό λαό συμπράττοντας στις καταστροφικές αποφάσεις του eurogroup σε βάρος του, για να αιτιολογήσουν τη δική τους στάση των ατέλειωτων υποχωρήσεων. Όλοι όμως έχουν κατανοήσει πως η εφαρμογή του μνημονίου δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο όπου κάθε μνημονιακή αστοχία έρχεται να διορθωθεί από νέα, πιο εξοντωτικά μέτρα», επισημαίνει.

Καταλήγοντας σημειώνει, ότι ένας «μονόδρομος» υπάρχει και αυτός δεν είναι του μνημονίου αλλά της δημοκρατικής ανατροπής της κυβέρνησης
Naftemporiki