2 Δεκεμβρίου 2015

Προσύμφωνο πώλησης της Βερόπουλος στη Μετρό

Βερόπουλος

Στην Επιτροπή ανταγωνισμού κατατέθηκε το προσύμφωνο που υπέγραψε η «Βερόπουλος» για την πώληση ολόκληρου του ελληνικού τμήματος της εταιρείας στη «Μετρό».
Σημειώνεται ότι η Μετρό ανήκει στην οικογένεια Παντελιάδη και δραστηριοποιείται στον χώρο των Super Market με τα καταστήματα «My Market». 
Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, θα περιέλθουν στη Μετρό οι κεντρικές αποθήκες και το δίκτυο 180 καταστημάτων ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ που εκτείνεται σε 54 πόλεις της χώρας. Η οικογένεια Βερόπουλου θα κρατήσει τη δραστηριότητά της στα Σκόπια και τη Σερβία όπου έχει σημαντική παρουσία με 16 καταστήματα.

Τι αναφέρει η Βερόπουλος

Σχετική ανακοίνωση του ομίλου Βερόπουλος αναφέρει ότι η συμφωνία αυτή διασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο τη βιωσιμότητα της ιστορικής ελληνικής εταιρείας με 4500 εργαζόμενους. Με τη συμφωνία αυτή, δημιουργείται ένας ισχυρός ελληνικός πόλος στη αγορά των supermarket που μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά  στην ενίσχυση του κλάδου του λιανεμπορίου τροφίμων που αναγνωρίζεται ως ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας και σημαντικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας.
O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Βερόπουλος, Νίκος Βερόπουλος δήλωσε: «η συμφωνία αυτή, στηρίζεται από δυο εταιρείες που μοιράζονται και υποστηρίζουν διαχρονικά μια κοινή αντίληψη για την ελληνικότητα. Μια κοινή φιλοσοφία που βασίζεται στον προσεκτικό σχεδιασμό, στον αδιαπραγμάτευτο επαγγελματισμό, τις ξεκάθαρες συνεργασίες  και το ειλικρινές ενδιαφέρον για τη μεγάλη οικογένεια των εργαζομένων μας. Σε αυτούς χρωστάμε την πορεία μας μέχρι σήμερα, σε αυτούς έχουμε υποχρέωση να κάνουμε ότι περνάει απ’ το χέρι μας για ένα καλύτερο αύριο».

phgh  efsyn.gr