24 Ιανουαρίου 2015

Ο Γιώργος Παπανδρέου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση: Είμαστε για τα δύσκολα

Panhellenic Post - The Online Newspaper of Hellenism 
http://PanhellenicPost.com

Published on: Jan 20, 2015 @ 2:03
Πλήθος κόσμου, άτομα και των δύο φύλλων όλων των ηλικιών, συνέρρευσαν το απόγευμα της Δευτέρας στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, για να δουν από κοντά, να χαιρετήσουν και να ακούσουν τον Πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) Γιώργο Παπανδρέου.
Τον κ. Παπανδρέου υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, κορυφαίος ομογενής πολιτικός ηγέτης Κρις Σπύρου.
Στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Ένωσης (Μασσαλίας 22) ο κ. Σπύρου, προσφωνώντας τον Πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ και πρώην Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, αναφέρθηκε στη φιλία του με τον πατέρα του αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου και τη μητέρα του Μαργαρίτα. Χαρακτήρισε το Κίνημα …ξεκίνημα, όπως είπε, για να επανέλθεο το τρένο της δημοκρατικής παράταξης στις ράγες του τρένου των αξιών, του ανθρωπισμού και της δημοκρατίας.
Ο κ. Γιώργιος Παπανδρέου ιδιαίτερα απόλαυσε τον αυθορμητισμό νεαρού θαυμαστή του ο οποίος, όπως του εκμυστηρεύτηκε όταν θα μεγαλώσει θέλει να γίνει πολιτικός! Χαιρέτισε δια χειραψίας όλους τους παρισταμένους με τους οποίους αντάλλαξε ευχές και κάποιες κουβέντες γύρω από την πολιτική και τις εκλογές.
Ακολούθως, σε σύντομη ομιλία του προς τους  συγκεντρωμένους, ο κ. Παπανδρέου, αφού μίλησε με θερμά λόγια για την πολιτική καριέρα του κ. Σπύρου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής,  αναφέρθηκε στην απόφασή του να ιδρύσει το Κίνημα, “θα μπορούσα, είπε, να καθήσω στο σπίτι μου, αλλά εμείς δεν είμαστε για τα εύκολα, είμαστε για τα δύσκολα”, υποστήριξε ότι με το μνημόνιο έσωσε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία, υπεραμύνθηκε του συνθήματος “λεφτά υπάρχουν” λέγοντας: «Επιμένω και σήμερα, “λεφτά υπάρχουν” εάν κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές στη χώρα μας, που δυστυχώς τις ξεκινήσαμε και τις εγκατέλειψε η κυβέρνηση Σαμαρά. Δεν τις προώθησε και όχι μόνο αυτό αλλά τις υπονόμευσε».
Ο κ. Παπανδρέου, αναφέρθηκε στις αξίες και στις παρακαταθήκες της δημοκρατικής σοσιαλιστικής παράταξης, είπε ότι το ΚΙΔΗΣΟ θέλει να υπηρετήσει όχι την ισχύ του δυνατού, την κοινωνία των αδυνάτων, τόνισε ότι στην νέα του προσπάθεια έχει τη στήριξη της Σοσιαλιστής Διεθνούς της οποίας ο ίδιος είναι Πρόεδρος ενώ ζήτησε από τους παρισταμένους να τον στηρίξουν  για να κατισχύσει, όπως είπε, η διαφάνεια, ο πολιτισμός και ο καλώς νοούμενος πατριωτισμός στην πολιτική της χώρας μας, της Ελλάδας.
Μετά το πέρας της ομιλίας του, ο κ. Παπανδρέου διήλθε μέσα από το πλήθος χαιρετώντας, ενώ τους ευχαρίστησε για τις άοκνες προσπάθεος που καταβάλουν της σύντομης ομιλία του ο κ. Γιώργος Παπανδρέου χαιρέτισε τους συνεργάτες του και αποχώρησε.
Χ.Μ.
Παρακολουθείστε την ομιλία του προέδρου του ΚΙΔΗΣΟ κ. Γιώργου Παπανδρέου από το σχετικό βίντεο που ανέβασε ο ΑΝΤ1.