26 Ιανουαρίου 2015

Βενιζέλος-Παπανδρέου μαλλιά κουβάρια για τη Χρυσή Αυγή

Ευθύνη για την τρίτη θέση της Χρυσής Αυγής έχει ο Γιώργος Παπανδρέου, είπε ο  Ευάγγελος Βενιζέλος στο μήνυμά του, με το οποίο επέρριψε σαφείς ευθύνες στον πρώην πρωθυπουργό για την εκλογική επίδοση του κόμματος του. « Ο στόχος της τρίτης θέσης, είπε ο Βενιζέλος, θα ήταν εφικτός για το ΠΑΣΟΚ, αν δεν υπήρχε η ανιστόρητη και αδιανόητη διάσπαση για ένα προσωπικό καπρίτσιο. Υπάρχει ευθύνη με ονοματεπώνυμο που βαρύνει έναντι της χώρας και της παράταξης είναι το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας, ο Γιώργος Παπανδρέου έδειξε και το μέγεθος της σύγκρουσης που θα δούμε τις επόμενες μέρες: «Καλό θα ήταν όσοι ανέχτηκαν και συνεργάστηκαν με Μπαλτάκους στην κυβέρνηση που υπηρέτησαν να μη μιλούν για το ποιοί ευθύνονται που η Χρυσή Αυγή έφτασε να γίνει τρίτο κόμμα από τις ευρωεκλογές».

Στη δήλωσή του, ο Βενιζέλος παραδέχτηκε χλιαρά την εκλογική συντριβή του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας: « Το αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί καθόλου, σεβόμαστε την απόφαση του ελληνικού λαού, παρ΄ όλα αυτά αντέξαμε στην πόλωση και τον καιροσκοπισμό, αντέξαμε στην ανιστόρητη διάσπαση της παράταξης, το πλήρωσε ακριβά η χώρα. Η πολιτική μας περιουσία είναι η αλήθεια, που είπαμε.»  
 
Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες και πως απαιτείται πολιτική και κοινωνική συναίνεση, στην εποχή μας με τα προβλήματα: « ας μην ξεχαστεί μέσα στο ενθουσιασμό της ημέρας για το μικρό και ανεπαρκές ποσοστό, το 2012 ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είχε πάνω από 48% και σκόνταψε γιατί δεν υπήρχε συναίνεση».
 
Δεν αναφέρθηκε σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, σημειώνοντας έμμεσα πως θα αρκεστεί στα έδρανα της αντιπολίτευσης: « Έχουμε τώρα την εύκολη θέση να κρίνουμε και ελπίζω τώρα ο ελληνικός λαός  σε μια πιο δίκαια αξιολόγηση.»
Αναφερόμενος στον πρωσωπικό του ρόλο, σημείωσε ότι ανέλαβε δυσβάσταχτες ευθύνες: «αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη που μου αναλογεί, πήρα πρωταγωνιστικό ρόλο στον πόλεμο της γενιάς μου» σημείωσε και  συμπλήρωσε ότι όπως έχει ήδη ανακοινώσει το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει άμεσα  σε συνέδριο ανανέωσης και ανασυγκρότησης με όλα τα θέματα ανοιχτά. Παρότι είπε ότι θα τεθεί εκεί το θέμα της ηγεσίας, σημείωσε ότι  θα είναι ένα συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και  όχι όσων το εγκατέλειψαν, δηλαδή φρόντισε να αποκλείσει όλους όσοι βρέθηκαν στο Κίνημα Δημοκρατών – Συνδικαλιστών, ακόμα κι αν επιχειρήσουν να επιστρέψουν. Σημερίωσε τέλος ότι συνέδριο δεν σημαίνει εσωστρέφεια « προέχει η χώρα, τα προβλήματα τρέχουν» είπε με νόημα.  
pontiki