24 Ιανουαρίου 2015

Αναπόφευκτη η διαγραφή χρέους για την Ελλάδα λέει ο συμπρόεδρος του Die Linke

Αναπόφευκτη χαρακτηρίζει τη διαγραφή χρέους για την Ελλάδα ο συμπρόεδρος του γερμανικού κόμματος της αντιπολίτευσης «Die Linke» Μπερντ Ρίξινγκερ, σε συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ).
«Είναι τελείως αδύνατο η Ελλάδα να αποπληρώσει τα 220 έως 240 δισ. και για το λόγο αυτό θα υπάρξει, ούτως ή άλλως, διαγραφή χρέους» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ασκώντας δριμεία κριτική στη γερμανική κυβέρνηση για την απόρριψη από μέρους της νέων διαπραγματεύσεων για το ελληνικό χρέος, ο Μπερντ Ρίξινγκερ επισημαίνει πως «οι πολιτικοί οι οποίοι λένε πως δεν χρειαζόμαστε διαγραφή χρέους, ψεύδονται απέναντι στους ανθρώπους».
Όπως προσθέτει, είναι τελείως εξωπραγματικό να ζητείται από την Ελλάδα να πετύχει ένα πλεόνασμα 4,5 ο/ο και αργότερα 7,5 ο/ο , όπως ζητούν οι δανειστές της, γιατί κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το κάνει καμία χώρα του κόσμου, ούτε και η ίδια Γερμανία.
Στη συνέντευξή του ο Γερμανός πολιτικός απευθύνει έκκληση στις χώρες του ευρώ να υποστηρίξουν την Ελλάδα, σημειώνοντας πως «δεν μπορεί να αποτελέσει προοπτική για μια χώρα, όπως ηΓερμανία, να καταστήσει φτωχότερους τους γείτονες και, εξάλλου, η υποστήριξη για χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση, βοηθάει, σε τελική ανάλυση, και τη δική σου οικονομία, διότι διαφορετικά ποιος θα αγοράσει τα πολλά όμορφα BMW, Mercedes και Audi».
Πηγή: ΑΜΠΕ