28 Ιανουαρίου 2015

Ρουσόπουλος: Άλλο να παραδίδεις, άλλο να παραδίνεσαιΣτα λάθη που κόστισαν στη Νέα Δημοκρατία την εκλογική ήττα αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Θόδωρος Ρουσόπουλος, σημειώνοντας ότι δεν μπορούν να γίνουν πράξη όλα όσα έχει υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε ότι «έγιναν κάποια λάθη που δεν είναι τωρινά» κάνοντας λόγο για έλλειψη στρατηγικής. «Μάθαμε να τη λέμε αλλά πρέπει να την εφαρμόζουμε» είπε.
 
Συγκεκριμένα εκτίμησε ότι ήταν λάθος να δώσει η ΝΔ τη μάχη στις αυτοδιοικητικές εκλογές. «Έπρεπε να στηρίξει υπάρχοντες δημάχους. Έδωσε την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει αέρα» τόνισε.
 
Παράλληλα, άφησε αιχμές για το success story. «Αν δημιουργείς μεγάλες προσδοκίες το αποτέλεσμα θα είναι μικρότερο αυτό που περιμένει ο κόσμος» είπε σημειώνοντας ότι «αυτό κάνει και ο σημερινός πρωθυπουργός.
 
Οι προσδοκίες είναι πάρα πολύ μεγάλες και δεν μπορούν να γίνουν πράξη. Μακάρι να υλοποιηθούν αυτά που υποσχέθηκε. Δεν υπάρχουν χρήματα, δεν είναι ότι δεν υπάρχει θέληση. Θα έρθει η Αριστερά αντιμέτωπη με αυτό και με τον κακό εαυτό του παρελθόντος, της υποσχεσιολογίας δεκαετιών».
 
Ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε για τη ΝΔ ότι «ένα κόμμα που έχει χάσει πρέπει να συζητήσει το θέμα. Να ακούσει τον πρώην πρωθυπουργό. Έκανε πάρα πολλά πράγματα αυτή η κυβέρνηση, δυσάρεστα για τον κόσμο αλλά ευχάριστα για το μέλλον της χώρας. Δεν μπορεί κάποιος να χρεώσει τα πάντα στον Σαμαρά και να πιστώσει τα καλά σε κάποιους άλλους».
 
Και πρόσθεσε: Η ΝΔ δεν δικαιούται να μην κοιτάζει τα πράγματα κατάματα. Να μην οδηγηθεί από αντιπαραθέσεις προσωποπαγείς σε διασπάσεις.
 
«Ένα συνέδριο δε θα σκεφθεί μόνο με τη λογική του νυν αρχηγού ή κάποιων που θα ήθελαν να είναι αρχηγοί. Θα πρέπει να κινηθούν με ενότητα γιατί είχαμε ήδη διασπάσεις. Είδαμε τι έπαθε το ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ είναι η παράταξη των εθνικών επιλογών. Τις μείζονες επιλογές τις έχει κάνει η ΝΔ.
 
Ο πρώην υπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ακόμα ότι ο Κώστας Καραμανλής λειτούργησε ενοποιητικά στις κρίσιμες στιγμές.
 
Για την στάση του Αντ. Σαμαρά στην παράδοση-παραλαβή σχολίασε:
 
Δεν ξέρω γιατί το έκανε. Ο κ. Σαμαράς έπρεπε να είναι εκεί να παραδώσει στον κ. Τσίπρα. Ίσως παρασύρθηκε από κάποιους που τον συμβούλευσαν. Άλλο να παραδίνεσαι, άλλο να παραδίδεις.

πηγή newpost