10 Μαρτίου 2013

"Δίωξη Δικαστών" με πολιτικό μανδύα η καταδίκη μου

Για εκδικητική καταδίκη σε βάρος του μιλά ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος σε γραπτή δήλωσή του από τις φυλακές Κορυδαλλού, σχολιάζοντας την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, που του επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών για ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες».

Δύο μόλις 24ωρα μετά την παραπομπή του σε δίκη για τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο Άκης Τσοχατζόπουλος αφήνει αιχμές για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, οι οποίες μετατρέπουν «τα εισαγγελικά γραφεία σε κέντρα Τύπου».

Χαρακτηρίζει δε πρωτοφανή «στη μεταχουντική Δημοκρατική Ελλάδα» την πρόσφατη καταδίκη του για την υπόθεση των «πόθεν έσχες» και κάνει λόγο για διώξεις με πολιτικό μανδύα, που εξυπηρετούν συσχετισμούς δυνάμεων.
Ολόκληρη η δήλωση του Άκη Τσοχατζόπουλου έχει ως εξής:

Σε «Δίωξη Δικαστών» με πολιτικό μανδύα εναντίον μου εξελίχθηκε η απόφαση στη δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών την περασμένη Δευτέρα 4.3.2013.

Το δικαστήριο αυτό «κατάφερε» με δύο ψήφους -η μία Εφέτης ψήφισε αθώος- να εκδώσει μια πρωτοφανή, μια μοναδική ΑΠΟΦΑΣΗ στη μεταχουντική Δημοκρατική Ελλάδα, για έναν μόνον από τους 560 βουλευτές -νυν και πρώην- που ελέγχθηκαν από την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, υπό τον Πρόεδρο κ. Αργύρη, από το 2010. Με την απόφαση αυτή η πλειοψηφία «μετάλλαξε» μια απλή τυπική διαδικασία διαχείρισης των βουλευτικών πόθεν έσχες, που αποσκοπεί στο όφελος της Δικαιοσύνης, της πολιτικής και της ίδιας της Δημοκρατίας, σε μια παράλογη εκκωφαντική και εκδικητική ΚΑΤΑΔΙΚΗ: 7 χρόνια «κάθειρξη», συν ένα (1) χρόνο για τα πλημμελήματα, χωρίς ελαφρυντικά και αναστολή, και με δήμευση της περιουσίας μου. Για έναν βουλευτή που εκλέγεται επί 26 χρόνια, σε 10 εθνικές εκλογές (1981-2007) στην πόλη της Θεσσαλονίκης, για ελλειπή και ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες των ετών 2009 και 2008.

Η «απόφαση» αυτή αποτελεί ΟΡΟΣΗΜΟ στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, στη λειτουργία της τρικομματικής Κυβέρνησης, του Υπουργού Δικαιοσύνης και στη λειτουργία της Δημοκρατίας. Δεν μπορεί, κάτι τρέχει στη Δικαιοσύνη. Ολοένα και περισσότεροι πλέον πολίτες το λένε. Απευθύνομαι λοιπόν στους αρχηγούς και Προέδρους των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων στη Βουλή των Ελλήνων και τους ρωτώ:

Κύριοι,

● Αποδέχεστε ή απορρίπτετε τα φαινόμενα των παρεμβάσεων, που τα τελευταία χρόνια πυκνώνουν ως πολιτικές, κυβερνητικές, δικαστικές, ιδιωτικές και δημόσιες παρεμβάσεις εξουσίας;

● Ποιοι είναι αυτοί που ασκούν εξουσία, παρεμβαίνοντας στη Δικαιοσύνη, όπως στους δικαστές της δίκης της Δευτέρας 4.3.2013, επιβάλλοντας πρωτοφανείς, εξοντωτικές ποινές, μακράν από την έννοια της «δίκαιης δίκης» του άρθρου 6 της ΕΣΔΑ, που συνάδει άρρηκτα με το Σύνταγμα και την Ελληνική Νομοθεσία;

● Ποιοι είναι αυτοί που παρεμβαίνουν στο χώρο της Δικαιοσύνης κατά τη μυστική και απόρρητη -κατά τα άλλα- προδικασία και μετατρέπουν τα εισαγγελικά και ανακριτικά γραφεία σε αφανή κέντρα Τύπου, με επιλεκτικές και κατευθυνόμενες διαρροές σε δημοσιογράφους και ανθρώπους των ΜΜΕ, που πλήττουν την προσωπικότητα και τα δικαιώματα του κατηγορουμένου;

Πριν από λίγες ημέρες, ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Αθανασίου, από τους στυλοβάτες της Δικαστικής Εξουσίας στο Πρωτοδικείο Αθηνών, πριν την πρόσφατη υπουργοποίησή του, αναγκάστηκε να απευθυνθεί δημόσια, λόγω της περίεργης κατάστασης που επικρατεί σήμερα στη Δικαιοσύνη, στους δικαστές και τους εισαγγελείς, να μην απορρίπτουν τα ελαφρυντικά του «πρότερου βίου» των κατηγορουμένων πολιτών.

Από την άλλη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος κάλεσε δημόσια τους δικαστές, στις φιλότιμες και επιτυχείς προσπάθειες που καταβάλλουν στην αντιμετώπιση του Οικονομικού Εγκλήματος, να αποφεύγουν στη λειτουργία τους κάθε χειραγώγησή τους από την ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ, ώστε να αποφεύγονται έτσι και μέθοδοι «Ροβεσπιερισμού».

Εμείς θα προσθέταμε ότι το λεγόμενο «κοινό περί δικαίου αίσθημα» δεν μπορεί να είναι ούτε οδηγός ούτε και δέσμευση για τη Δικαιοσύνη, τους εισαγγελικούς λειτουργούς και τους δικαστές.

Πηγη Ζουγκλα Gr