8 Δεκεμβρίου 2015

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Φατάχ Αλ Σίσι

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Φατάχ Αλ Σίσι

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδέχθηκε τον πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.
Νωρίτερα, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο, τον υποδέχθηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.
Ο πρόεδρος της Αιγύπτου στις 12:30 κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Τον Αλ Σίσι θα υποδεχθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις 15:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η επίσημη επίσκεψη του Αιγύπτιου Προέδρου και η αυριανή τριμερής συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου εντάσσονται στην ευρύτερη στρατηγική, Ελλάδας και Κύπρου, ενίσχυσης των σχέσεων με χώρες-παραδοσιακούς εταίρους της περιοχής.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά την επίσκεψη του Προέδρου Σίσι, στόχος είναι η προώθηση της διμερούς οικονομικής, ενεργειακής και διαλιμενικής συνεργασίας (ιδιαίτερα μετά τη διάνοιξη της δεύτερης Διώρυγας του Σουέζ και τις εξελίξεις στον ενεργειακό χάρτη της περιοχής), καθώς και η συνεργασία στους τομείς των μεταφορών, συγκοινωνιών, και κατασκευών/υποδομών. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος Σίσι και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα χαιρετίσουν το επιχειρηματικό συνέδριο Ελλάδας-Αιγύπτου που πραγματοποιείται το απόγευμα με τη συμμετοχή δεκάδων επιχειρηματιών και θεσμικών φορέων από τις δύο χώρες.
Επιπλέον, κατά τις ίδιες πηγές, στο περιθώριο του συνεδρίου θα υπογραφούν δύο συμφωνίες που αφορούν στη συνεργασία των λιμένων Καβάλας και Αλεξανδρούπολης με αιγυπτιακούς λιμένες.
madata.gr